Λευκωσία: Μωρό υπέστη σοβαρά εγκαύματα από ακατάλληλο παιχνίδι σε παιδική χαρά

Ένα παιδάκι 15 μηνών υπέστη σοβαρά εγκαύματα την περασμένη Κυριακή παίζοντας στο Πάρκο Ακαδημίας στη Λευκωσία, ενώ λόγω μόλυνσης στον οργανισμό του κρίθηκε απαραίτητη η χορήγηση αντιβίωσης.

Πιο συγκεκριμένα, το παιδί ήρθε σε επαφή με το σκουριασμένο μέταλλο από το οποίο ήταν κατασκευασμένη παιδική τραμπάλα και λόγω της συσσωρευμένης θερμότητας από τις υψηλές θερμοκρασίες, υπέστη εγκαύματα Α’ και Β’ βαθμού σύμφωνα με τη διάγνωση που έκαναν οι γιατροί στο Μακάρειο Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε για περίθαλψη.

Η γιαγιά του παιδιού ανέφερε ότι η οικογένεια θα κινηθεί νομικά εναντίον του Τμήματος Δασών, ενώ θα προχωρήσει και στην αποστολή επιστολής στην Επίτροπο για την Προστασία Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Την ίδια ώρα, ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Τάκης Τσιντίδης σε δηλώσεις του στο philenews.com ανέφερε ότι έχουν ήδη δοθεί οδηγίες σε περιφερειακό λειτουργό να ακυρώσει το συγκεκριμένο παιχνίδι και παραδέχθηκε ότι λόγω οικονομικής δυσχέρειας δεν μπορούν να αντικατασταθούν όλα τα ακατάλληλα παιχνίδια και πολλές φορές το πρόβλημα έγκειται στην αμέλεια τοπικών προϊσταμένων του τμήματος να τα ελέγξουν.