Λευκωσία: Πατέρας χτύπησε την 13χρονη κόρη του – Τι ποινή του επιβλήθηκε

Σε ποινή φυλάκισης 20 ημερών με τρία χρόνια αναστολή καταδικάστηκε πατέρας πέντε παιδιών που είχε κατηγορηθεί για τον ξυλοδαρμό της 13χρονης κόρης του.

Ο πατέρας στην απολογία του ανέφερε ότι έχει την φροντίδα της κόρης του αλλά και των υπόλοιπων τεσσάρων παιδιών του και όλα διαμένουν μαζί του. Για το περιστατικό είπε ότι έκανε ένα λάθος και έχασε την ψυχραιμία του, όταν του είπαν τα παιδιά ότι η μια κόρη του που χρησιμοποιεί κολλύριο για τα μάτια (λόγω ασθένειας), το έδωσε και στην 13χρονη. Ο ίδιος απολογήθηκε και είπε ότι δεν έπρεπε να αντιδράσει έτσι και πως για το όλο περιστατικό φταίει η μεγαλύτερη κόρη του.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα όσα διερευνήθηκαν από το Γραφείο Ευημερίας, ο εν λόγω πατέρας, έχει άριστη σχέση με την οικογένεια του και το περιστατικό φαίνεται να ήταν μεμονωμένο.

Είναι ενδεικτικό πως όταν η υπόθεση προωθήθηκε στην Αστυνομία για διερεύνηση, η 13χρονη κόρη είχε ως μοναδική έγνοια να μην πάθει κακό ο πατέρας της.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην προηγούμενη δικάσιμο, την Παρασκευή (22/03), ο πατέρας αραβικής καταγωγής κατέχει την επιμέλεια των πέντε παιδιών που απέκτησε με την πρώην σύζυγο του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν τον Μάϊο του 2018, όταν η γυναίκα μετέβη στην οικία του πρώην συζύγου της για να παραλάβει τις δύο κόρες τους, όπου -όπως ισχυρίζεται- διαπίστωσε πως η 13χρονη κόρη τους είχε κτυπήματα στο αριστερό μάγουλο και στο αριστερό χέρι. Η μητέρα τότε ρώτησε την 13χρονη κόρη της τι συνέβη, με την ίδια να μην απαντάει και να ξεσπάει σε κλάματα.

Αμέσως μετά η μητέρα προσέφυγε σε Αστυνομικό Σταθμό, αναφέροντας το περιστατικό στις Αρχές, με τα αρμόδια μέλη να μεταβαίνουν στην εν λόγω οικία.

Οι Αρχές ζήτησαν από την 13χρονη να πάει μαζί με τη μητέρα της στον σταθμό, με την ίδια να αρνείται και να εξηγεί ότι θα το πράξει μόνο με τη συνοδεία του πατέρα της. Αυτό και έπραξε. Μαζί με τον πατέρα της και άλλα τρία αδέλφια της μετέβησαν στον Αστυνομικό Σταθμό, όπου παρούσα ήταν και η μητέρα της.

Το γεγονός αυτό αναστάτωσε την 13χρονη με αποτέλεσμα να φωνάζει πως θέλει να φύγει η μητέρα της και να είναι μόνο με τον πατέρα της.  

Η μητέρα εν τέλει αποχώρησε από στον σταθμό και ενημέρωσε πως θα προσφύγει σε ιατροδικαστή. Η 13χρονη μετά την αποχώρηση της μητέρας της και στους αρχικούς ισχυρισμούς της, ανέφερε ότι οι εκδορές στο χέρι και το μάγουλο της, προκλήθηκαν από καυγά που είχε με αδελφό της.

Μετά από ενημέρωση κοινωνικής λειτουργού για την υπόθεση μετέφεραν την ανήλικη σε κεντρικό σταθμό της Λευκωσίας, όπου παρευρέθηκε και ιατροδικαστής. Ωστόσο, η ανήλικη αρνείτο πεισματικά να εξεταστεί με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η εξέταση.

Η αποκάλυψη της 13χρονης

Σε μετέπειτα στάδιο, η ανήλικη κλήθηκε για συνέντευξη στην οποία μετά από αρκετό χρόνο αποκάλυψε ότι ο πατέρας της την κτύπησε με ξύλο, γιατί έμαθε ότι διατηρεί σχέση με συμμαθητή της.

Εξηγώντας στην ανήλικη την διαδικασία και ότι χρειαζόταν να προβεί σε ιατροδικαστική εξέταση, η ίδια αρνήθηκε και παρακαλούσε να μην πάθει κακό ο πατέρας της, αφού τον αγαπά πολύ. Λόγω της διαδικασίας και της κατάστασης της 13χρονης, οι αρμόδιοι δεν επέμεναν για να μην πιεστεί η ανήλικη.

Σε ανακριτική κατάθεση του (6/18), ο πατέρας ανέφερε ότι θύμωσε με την συμπεριφορά της κόρης του και την κτύπησε με ένα μικρό ξύλο, ενώ απολογήθηκε για το λάθος που έπραξε.

Με πληροφορίες από το themaonline.com