Αρχική InfoKids Νέα Λευκωσία: Ποινή φυλάκισης 12 μηνών σε καθηγητή για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης μαθήτριας

Λευκωσία: Ποινή φυλάκισης 12 μηνών σε καθηγητή για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης μαθήτριας

Λευκωσία: Ποινή φυλάκισης 12 μηνών σε καθηγητή για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης μαθήτριας

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών καταδικάστηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας 39χρονος καθηγητής για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης μαθήτριάς του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κατηγορούμενος γνώρισε την ανήλικη σε σχολείο, όπου φοιτούσε, στο οποίο ο ίδιος παρέδιδε μαθήματα σε εξειδικευμένο κλάδο. Με πρωτοβουλία της ανήλικης, δημιούργησαν σχέση και σε μία περίπτωση υπήρξε συνουσία μεταξύ τους.

Το Κακουργιοδικείο, σύμφωνα με ανακοίνωση του, στη χτεσινή του συνεδρία, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, κατά πλειοψηφία, επέβαλε ποινή άμεσης φυλάκισης 12 μηνών στον 39χρονο κατηγορούμενο από χωριό της επαρχίας Λεμεσού, ο οποίος βρέθηκε ένοχος μετά από δική του παραδοχή στο αδίκημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικης, ηλικίας 15½ ετών, από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας.

Επιβάλλοντας 12μηνη ποινή φυλάκισης στον κατηγορούμενο, το Κακουργιοδικείο υπογράμμισε τη σοβαρότητα του αδικήματος που διέπραξε ο κατηγορούμενος, για το οποίο προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι 20 χρόνια και την ανάγκη για επιβολή αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών για σεξουαλικά αδικήματα, ιδιαίτερα όταν διαπράττονται εις βάρος ανηλίκων.

Έκρινε, περαιτέρω, ως επιβαρυντικά για τον Κατηγορούμενο στοιχεία το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ του Κατηγορουμένου (37 ετών όταν διαπράχθηκε το αδίκημα) και της ανήλικης (15½ ετών) καθώς και το γεγονός ότι ο
Κατηγορούμενος ήταν καθηγητής της ανήλικης.

Αντί, επεσήμανε το Δικαστήριο, ο Κατηγορούμενος να περιοριζόταν,ως όφειλε, στην εκπαίδευση και ορθή διαπαιδαγώγηση της ανήλικης μαθήτριας του, εκμεταλλεύθηκε το νεαρό της ηλικίας της και ήλθε σε συνουσία μαζί της, ενδίδοντας στις ανώριμες επιθυμίες της ανήλικης.

Ως μετριαστικός παράγοντας κρίθηκε το γεγονός ότι δεν υπήρξαν επιτηδευμένες ενέργειες εκ μέρους του Κατηγορουμένου καθώς και το γεγονός ότι δεν ασκήθηκε βία. Το Δικαστήριο προσμέτρησε, περαιτέρω, προς όφελος του Κατηγορουμένου την παραδοχή και μεταμέλειά του, το λευκό του μητρώο και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η φυλάκιση, τόσο στον ίδιο όσο και στα οικεία του πρόσωπα.

Επισημαίνεται ότι το ένα από τα τρία μέλη του Κακουργιοδικείου διαφώνησε όσον αφορά τη διαταγή για άμεση έκτιση της ποινής, κρίνοντας στη διιστάμενη απόφασή του ότι ο Κατηγορούμενος εδικαιούτο να τύχει μιας δεύτερης ευκαιρίας με την αναστολή της ποινής φυλάκισης που του επιβλήθηκε.

Στην κατάληξη αυτή οδηγήθηκε, κρίνοντας ότι ο Κατηγορούμενος δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή άμεσο κίνδυνο για την κοινωνία ούτε και ελλοχεύει κίνδυνος διάπραξης ομοειδών αδικημάτων στο μέλλον και τούτο λόγω των ιδιαιτέρων περιστάσεων της υπόθεσης και των προσωπικών συνθηκών του Κατηγορουμένου, παράγοντες στους οποίους έγινε εκτενής αναφορά από το εν λόγω μέλος, καταλήγει η ανακοίνωση του Κακουργιοδικείου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.