Αρχική InfoMommy Νέα Lucy Wills: Κάθε μαμά πρέπει να γνωρίσει τη γυναίκα που τιμά σήμερα η Google

Lucy Wills: Κάθε μαμά πρέπει να γνωρίσει τη γυναίκα που τιμά σήμερα η Google

Lucy Wills: Κάθε μαμά πρέπει να γνωρίσει τη γυναίκα που τιμά σήμερα η Google

Την πρωτοπόρο Βρετανίδα αιματολόγο Lucy Wills τιμά σήμερα η Google με το σημερινό της doodle, με αφορμή τα 131 χρόνια από τη γέννησή της.

Ο λόγος; Η σπουδαία αυτή επιστήμονας, κατά τις δεκαετίες του 1920 και του 1930, συνέβαλε σημανικά στον προγεννητικό έλεγχο και πιο συγκεκριμένα στην μακροκυτταρική αναιμία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τον πολύτιμο ρόλο του φολικού οξέος!

Η Lucy Wills γεννήθηκε στις 10 Μαΐου 1888 στο Μπέρμινγκχαμ, από γονείς με έντονο ενδιαφέρον για την επιστήμη.

Φοίτησε αρχικά στο κολλέγιο θηλέων Cheltenham, ένα από τα πρώτα βρετανικά ιδρύματα που φοιτούσαν γυναίκες και ασχολούνταν με την επιστήμη και τα μαθηματικά, και έπειτα βρέθηκε στο Newnham College του Cambridge, όπου επηρεάστηκε έντονα από τον βοτανολόγο Albert Charles Seward, αλλά και από τον βιολόγο Herbert Henry Thomas.

Το 1915, και αφού προσέφερε ως εθελόντρια στον πόλεμο της Νοτίου Αφρικής όπου είχε βρεθεί με τη μητέρα της, η Lucy Wills γράφτηκε στο London (Royal Free Hospital) School of Medicine for Women -στην Ιατρική Σχολή, δηλαδή.

Το Πανεπιστήμιο είχε ισχυρούς δεσμούς με την Ινδία, οπότε σε ένα ταξίδι της εκεί, το 1928, η Wills αποφάσισε να μελετήσει μια σοβαρή μορφή αναιμίας που έπληττε τις εγκύους υφαντουργούς στη Βομβάη και ήταν απειλητική για τη ζωή τους.

Η αιματολόγος πίστευε, ότι η αιτία της επικίνδυνης αναιμίας ήταν η κακή διατροφή και έτσι πραγματοποίησε ένα πείραμα που πρόσφερε αργότερα πολλά στην επιστήμη: Η Wills τάισε έναν εργαστηριακό πίθηκο με το βρετανικό πρωινό Marmite, το οποίο είναι φτιαγμένο από εκχύλισμα ζύμης και παρατήρησε ότι η κατάσταση του βελτιώθηκε.

Η παρατήρηση αυτή οδήγησε στον εντοπισμό της ωφέλιμης ουσίας για όλα αυτά, η οποία δεν ήταν άλλη από το φολικό ή φυλλικό οξύ, το οποίο άλλαξε την προγεννητική φροντίδα σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού τις τελευταίες δεκαετίες συνιστάται σε όλες τις εγκύους!

Τα αποτελέσματα του πειράματος καθιέρωσαν στην αιματολογία τα «Factor Wills».

Η Wills είχε ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, απολάμβανε την ορειβασία και το σκι, και προτιμούσε να πηγαίνει στη δουλειά της με το ποδήλατο και όχι να οδηγεί. Είχε αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής της σε ταξίδια, στα οποία πραγματοποιούσε έρευνες που εξασφάλιζαν την υγεία των μελλουσών μητέρων.

Η ίδια, ωστόσο, ποτέ δεν παντρεύτηκε, ούτε απέκτησε παιδιά, παρά αφιέρωσε τον εαυτό της στην επιστήμη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter