Μακαρόνια φούρνου με κρέμα τυριού και σπανάκι

Μια μακαρονάδα φούρνου που δύσκολα μπορεί να της αντισταθεί κανείς!

Υλικά

500 γρ.μακαρόνια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γραμμ. σπανάκι
500 γραμμ. ανθότυρο
1½ φλ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
125 γρ. μοτσαρέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι φρεσκοτριμμένο
πιπέρι

Πλένουμε καλά το σπανάκι, το στύβουμε καλά με τα χέρια για να φύγουν τα περισσότερα υγρά του. Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το ανθότυρο. Προσθέτουμε το γάλα, τη μισή γραβιέρα και τη μισή μοτσαρέλα και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο, δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC στις αντιστάσεις.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10΄. Τα στραγγίζουμε καλά. Τα αδειάζουμε σε μικρό λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Τα περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με κουτάλι, να λαδωθούν καλά. Προσθέτουμε την κρέμα τυρί-σπανάκι και ανακατεύουμε ελαφρά. Περιχύνουμε με τα μακαρόνια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Τοποθετούμε στην τελευταία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 15΄, έως ότου ροδίσουν ελαφρά και λιώσουν τα τυριά στην επιφάνεια. Σερβίρουμε αμέσως.