Αρχική InfoBaby Μαμά δημοσιεύει συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη στιγμή που γεννά το νεκρό μωρό της

Μαμά δημοσιεύει συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη στιγμή που γεννά το νεκρό μωρό της

Μαμά δημοσιεύει συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη στιγμή που γεννά το νεκρό μωρό της

Πρόκειται για μία από τις χειρότερες εμπειρίες που μπορεί να ζήσει μία έγκυος, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά της, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για το πρώτο ή επόμενο παιδί της. Και παρόλο που κάθε εγκυμοσύνη έχει έναν βαθμό επικινδυνότητας, από μικρό έως μεγάλο, το να γεννήσει μια γυναίκα ένα νεκρό μωρό είναι τουλάχιστον τραγικό…

Στατιστικά, μία στις τρεις εγκυμοσύνες καταλήγουν σε αποβολή μέσα στο πρώτο τρίμηνο. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές έγκυοι περιμένουν να περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, για να ανακοινώσουν την εγκυμοσύνη τους. Το ποσοστό αποβολή μειώνεται όσο η εγκυμοσύνη εξελίσσεται, αλλά δεν παύει να είναι αξιοσημείωτο: 1 στις 200 εγκυμοσύνες θα καταλήξουν σε θνησιγένεια.   Οι λόγοι που μπορεί να συμβεί αυτό είναι πολλοί –κάποιες φορές είναι και απροσδιόριστοι. Όποιοι, όμως, κι αν είναι, το συμβάν παραμένει –και είναι τόσο τραυματικό όσο δύσκολα τα λόγια μπορούν να περιγράψουν.

Η Sarah Jade είχε δυστυχώς μια τέτοια εμπειρία, όταν στα 33 της χρόνια χρειάστηκε να γεννήσει τον νεκρό της γιο, ο οποίος πέθανε στις 33 εβδομάδες εγκυμοσύνης, λόγω σοβαρών επιπλοκών κατά την ανάπτυξη του εγκεφάλου του. Σε τόσο προχωρημένη εγκυμοσύνη, η έγκυος χρειάζεται να μπει στην διαδικασία κανονικό τοκετού, σα να γεννούσε ένα υγιές μωρό.

Παρόλο που γνώριζε ήδη, τι θα ακολουθούσε στο μαιευτήριο, η Sarah αποφάσισε όχι μόνο να απαθανατίσει το γεγονός, αλλά και να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες. Γιατί; Αφενός για να τιμήσουν έτσι τη μνήμη του παιδιού τους και, αφετέρου, για να μπορέσουν μέσα από αυτή τη διαδικασία να θρηνήσουν και σταδιακά να αποδεχτούν την απώλειά τους.

Όπως η ίδια η Sarah, η οποία έχει ήδη ένα μικρό αγοράκι, είπε εκ των υστέρων: «Ήθελα να έχω έναν όμορφο τοκετό. Αλλά όταν μάθαμε ποια θα ήταν η έκβαση, αποφάσισα να απαθανατίσω τις στιγμές εκείνες. Ήταν πραγματικά τραυματικό. Το χειρότερο ήταν, ότι έσπρωχνα τόσο δυνατά και το μισό μωρό είχε βγει, όμως μετά έμπαινε ξανά μέσα και έπρεπε να σπρώχνω πάλι από την αρχή… Σαν το σώμα μου να ήθελε να σπρώξει, αλλά η καρδιά μου να ήθελε να τον κρατήσει μέσα. Το ότι τον κράτησα, αμέσως μετά, ήταν υπέροχο συναίσθημα. Μας βοήθησε όλους να μπορέσουμε να τον δούμε και να αποδεχτούμε το γεγονός. Δεν είχα ποτέ ξανά βιώσει τόσα πολλά και έντονα συναισθήματα!»

Η Sarah είπε, επίσης, ότι ελπίζει με αυτές τις φωτογραφίες να κάνει όλες τις γυναίκες που έχουν βιώσει κάτι τέτοιο να σταματήσουν να νιώθουν μόνες τους. Να συνειδητοποιήσουν, ότι κι άλλες οικογένειες έχουν περάσει αντίστοιχα δύσκολες στιγμές. Και ότι μέρα με τη μέρα, βρίσκουν τη δύναμη να επανέλθουν σιγά-σιγά στην κανονική τους ζωή.

Ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια στη Sarah και την οικογένειά της, κατά την δύσκολη αυτή περίοδο.

Πηγή: viralthread.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter