Αρχική Σχολή Γονέων "Μαμά, εσύ είσαι ο Άγιος Βασίλης;": Μια υπέροχη απάντηση που όλοι θα χρειαστούμε κάποια στιγμή...

"Μαμά, εσύ είσαι ο Άγιος Βασίλης;": Μια υπέροχη απάντηση που όλοι θα χρειαστούμε κάποια στιγμή...

"Μαμά, εσύ είσαι ο Άγιος Βασίλης;": Μια υπέροχη απάντηση που όλοι θα χρειαστούμε κάποια στιγμή...

Σε ευχαριστώ που με ρωτάς. Αυτή είναι μια καλή ερώτηση και θέλω να σκεφτώ προσεκτικά για να σου απαντήσω…

Η απάντηση είναι όχι. Δεν είμαι ο Άγιος Βασίλης. Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

Είμαι αυτή που φέρνει τα δώρα, που γεμίζει τις κάλτσες που αφήνετε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Είμαι αυτή που τυλίγει τα δώρα με αγάπη, όπως έκανε παλιά και η μητέρα μου για μένα, και η δική της για εκείνη. Και ναι, ο μπαμπάς το ξέρει και βοηθάει πολύ κι εκείνος. Σας αγαπάμε τόσο πολύ και δυο, άλλωστε…

Σύντομα θα μεγαλώσετε –θέλω να το δω αυτό – και θα κάνετε το ίδιο και για τα δικά σας παιδιά!

Θα διπλώσετε με όμορφα χριστουγεννιάτικα και πολύχρωμα χαρτιά τα δώρα, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το κάνουμε κι εμείς: στα σιωπηλά και στα σκοτεινά! Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, και ακριβώς με τα ίδια συναισθήματα. Και με τις ίδιες σκέψεις, ίσως… τι αρέσει στον καθένα, τι ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη…

Και τότε – όπως  το παρακολουθούμε με αγάπη εμείς – θα παρακολουθήσετε τον ενθουσιασμό των παιδιών σας καθώς θα ανοίγουν τα δώρα τους.

Ακριβώς όπως κάνουμε εμείς τώρα.

Θα χαμογελάσετε, θα χαρείτε και ίσως ξεφύγει ένα δάκρυ συγκίνησης… όπως το δικό μου αυτή τη στιγμή…

Θα τρέχουν τα παιδιά σας πάνω κάτω ενθουσιασμένα, θα σκαρφαλώνουν στο κρεββάτι σέρνοντας τα καινούρια δώρα, τα πρόσωπά τους θα φωτίζονται με χαμόγελα, θα λάμπουν πιο πολύ από τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια του δέντρου –αλήθεια, πώς γίνεται αυτό- και η λάμψη θα φωτίζει και τη δική σας καρδιά.

Ακριβώς όπως συμβαίνει σε εμάς τώρα.

Αυτό θα σας κάνει Άγιο Βασίλη; Όχι, δεν θα είστε ο Άγιος Βασίλης, θα έχετε όμως την ίδια φλόγα να μεταδώσετε. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι απλό… Η πανέμορφη ιστορία του Αγίου Βασίλη, μεταφέρει από γενιά σε γενιά το μήνυμα της  πίστης στο όνειρο, τη βεβαιότητα ότι η αγάπη υπάρχει ακόμα κι εάν δεν την βλέπουμε… Την πίστη στις ικανότητές μας να κατορθώσουμε τα πάντα, την  πίστη στη ζωή και στις διαδικασίες της… Ελπίδα και Αγάπη.

Τώρα σας τα είπα όλα.

Ελπίζω να καταλάβατε γιατί το κάνουμε αυτό. Ο Άγιος Βασίλης δεν μπορούσε να μεταφέρει μόνος του αυτό το μήνυμα από σπίτι σε σπίτι, από παιδί σε παιδί. Ήθελε βοήθεια, και αυτή η βοήθεια ήρθε από τους γονείς. Όλοι οι γονείς το κάνουν, κάτι σαν μαγική, ομαδική προσπάθεια!

Ακριβώς όπως κάναμε κι εμείς. Ακριβώς όπως θα κάνετε κι εσείς.

Σ ‘αγαπώ,

Μαμά


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter