Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Μαμά πετάει τα παιχνίδια των μικρών παιδιών της για να “θεραπεύσει” τον εθισμό τους

Μαμά πετάει τα παιχνίδια των μικρών παιδιών της για να “θεραπεύσει” τον εθισμό τους

Μαμά πετάει τα παιχνίδια των μικρών παιδιών της για να “θεραπεύσει” τον εθισμό τους

Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι τα παιδιά αγαπούν τα παιχνίδια. Ειδικοί και έρευνες, μάλιστα, προτείνουν ότι τα παιχνίδια έχουν μια πολύ θετική επίδραση στην ψυχική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών. Αρκετοί είναι, ωστόσο, οι γονείς που θεωρούν ότι η ενασχόληση με τα παιχνίδια δεν είναι και τόσο εποικοδομητική για τα παιδιά.

Όπως η μαμά της ιστορίας μας, η οποία αποφάσισε να αφήσει τα παιδιά της χωρίς παιχνίδια και να μοιραστεί αυτή της την απόφαση με τους διαδικτυακούς της φίλους, που μάλλον δεν την δέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Στο κείμενό της, διαβάστε εδώ όλο το άρθρο, η Ruth μαμά δύο παιδιών ηλικίας 6 και 3 ετών, αναφέρει ότι είχε κουραστεί να μαζεύει και να καθαρίζει παιχνίδια, οπότε αποφάσισε να τα μαζέψει και να τα βάλει όλα στην άκρη. Η Ruth κατέληξε σε αυτή της την απόφαση μετά από ένα γεγονός το οποίο της άλλαξε τρόπο σκέψης για πάντα.

«Στη διάρκεια μιας βόλτας μας, η κόρη μου μας ζήτησε να αγοράσει ένα παιχνίδι που είδε σε ένα κατάστημα δώρων. Ο σύζυγός μου και εγώ αρνηθήκαμε εξ’ αρχής κατηγορηματικά, αλλά από εκείνη τη στιγμή και μετά η μικρή δεν σκεφτόταν τίποτε άλλο. Στεναχωρήθηκα πολύ όταν κατάλαβα ότι η κόρη μου δεν μπορούσε να εστιάσει στα όσα όμορφα βλέπαμε στη βόλτα μας και σκεφτόταν μόνο ένα παιχνίδι που δεν είχε».

Λίγες, μόλις, εβδομάδες μετά την απόφασή της να αφήσει τα παιδιά της χωρίς παιχνίδια, η Ruth παρατήρησε μεγάλη διαφορά στη συμπεριφορά τους. «Αν δεν το έβλεπα με τα ίδια μου τα μάτια και δεν το ζούσα, δεν θα το πίστευα. Ο εθισμός στα παιχνίδια τους “έσπασε” πολύ γρήγορα!».

Το δωμάτιο των παιδιών της Ruth χωρίς κανένα παιχνίδι

Και ενώ εκείνη επιμένει ότι αυτή ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρε στη ζωή της, πολλοί γονείς κατακρίνουν την πράξη της και μάλιστα με πολύ έντονο τρόπο.

«Διαβολική μάνα», «Θεέ μου, είσαι τόσο κακιά», «Σώστε τα παιδιά της», «Αυτό είναι τόσο λυπηρό», είναι μόνο μερικά από τα σχόλια που ακολούθησαν την ανάρτηση της μητέρας.

Μάλιστα, πολλοί δεν δίστασαν να εξυβρίσουν την Ruth τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν τόσο μικρά παιδιά να μένουν μακριά από τα παιχνίδια που – κατά βάση – φτιάχτηκαν για να τους δίνουν χαρά. Ένας, μάλιστα, τονίζει στην μητέρα ότι αυτός είναι ο τρόπος για να κάνεις τα παιδιά σου να μην σε εμπιστευτούν ξανά, αλλά και να αναπτύξουν αγχώδη διαταραχή και άγχος κάθε φορά που θέλουν να ζητήσουν κάτι.

Υπήρξαν, βέβαια, και εκείνοι που στήριξαν την μητέρα και τις αποφάσεις της, βλέποντας τον εαυτό τους στην ίδια κατάσταση. «Σε ευχαριστούμε για αυτό το post. Τα παιδιά μου χρειάζονταν ένα διάλειμμα από την τεχνολογία και με βοήθησε πολύ», έγραψε μία μαμά, ενώ μία άλλη είπε: «Έχουμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα! Τα παιδιά ασχολούνται διαρκώς με κινητά, tablets και άλλες συσκευές και ξεχνούν την παιδικότητά τους…».

Η απάντηση της μαμάς

Τα αρνητικά σχόλια που ακολούθησαν την ανάρτησή της, η μαμά δεν τα άφησε  αναπάντητα και έγραψε: «Σήμερα, έχουμε εξισώσει την ευτυχία με τα υλικά αγαθά και αυτό είχα κάνει με τα παιδιά μου. Ξεκίνησα αυτό το blog, επειδή ήθελα να ενημερώνω τον κόσμο για τα τόσα προϊόντα που κυκλοφορούν και αγόραζα όταν ένιωθα δυστυχισμένη. Νόμιζα ότι αγοράζοντας παιχνίδια έκανα τα παιδιά μου ευτυχισμένα. Ήθελα η ζωή τους να είναι τέλεια, και νόμιζα ότι το άψογα διακοσμημένο δωμάτιο, τα τελευταίας μόδας παιχνίδια, τα όμορφα μικροπράγματα έκαναν το στόχο μου πραγματικότητα. Μετά από την απόφασή μου να πάρω τα παιχνίδια μακριά από τα παιδιά μου, κατάλαβα πόσο λανθασμένη άποψη για την ευτυχία και τη ζωή είχα. Με αυτή την πράξη, τελικά, δεν δίδαξα εγώ κάτι στα παιδιά μου, αλλά εκείνα σε εμένα…».

Εσείς συμφωνείτε με την απόφασή της;


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter