Αρχική Γωνιά του Μαθητή Μαθαίνω πως να διπλώνω τα ρούχα μου!

Μαθαίνω πως να διπλώνω τα ρούχα μου!

Μαθαίνω πως να διπλώνω τα ρούχα μου!

Η συμμετοχή των παιδιών από μικρή ηλικία στις δουλειές του σπιτιού δίνει πολύτιμα μαθήματα γνωστικής εξέλιξης. Η βοήθεια στην πρακτική, καθημερινή ζωή διαθέτει σημαντικά εργαλεία που ενισχύουν τομείς, οι οποίοι χρειάζονται για τη σωστή ανάπτυξή του, επισημαίνει η Άσπα Μητρακάκη, Ειδική Παιδαγωγός – Κοινωνική Ανθρωπολόγος.Στο σπίτι είναι πολλές οι στιγμές που οι γονείς μπορούν να κάνουν "παύση" λίγο στο χρόνο και να δώσουν την ευκαιρία στο παιδί να εξασκήσει δεξιότητες που έχει και θα το βοηθήσουν αργότερα να λύσει πιο πολύπλοκα προβλήματα, να γράψει, να συγκεντρώνεται.

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται ένα αγοράκι 3,5 ετών να διπλώνει τα ρούχα του και να τα συγκεντρώνει δίπλα του. Τα βήματα που ακολουθεί είναι: Πρώτον, διπλώνουμε το ένα μανίκι, δεύτερον διπλώνουμε το άλλο μανίκι, τρίτον φέρνουμε πάνω το κάτω μέρος της μπλούζας και τέλος το βάζουμε πάνω στη στοίβα που έχουμε δίπλα μας. Η άσκηση αυτή προσφέρει:

- Εξάσκηση στη λεπτή κινητικότητα (π.χ. δάχτυλα χεριού) και στην αδρή κινητικότητα του παιδιού (π.χ. γονάτισμα, ισορροπία)
- Αναγνώριση σχήματος
- Ενίσχυση συγκέντρωσης της προσοχής
- Ακουλουθία βημάτων και οδηγιών

Εκτός απο γνωστική εκπαίδευση, μια τέτοια εξάσκηση προσφέρει την πεποίθηση στο παιδί ότι συμμετέχει σε κάτι σημαντικό. Δείχνοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητές του, στηρίζουμε την αυτοπεποίθηση του, αλλά και η ανεξαρτησία και η αυτονομία του ενισχύεται, αφού μπορεί να ελέγχει περισσότερο το περιβάλλον του ενώ κερδίζει μια θέση στην οικογένεια περισσότερο ισότιμη νιώθοντας ότι προσφέρει κάτι χρήσιμο.

Απευθύνεται: Σε όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας από 3 ετών και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για παιδιά με ελλείμματα στη λεπτή, αδρή κινητικότητα και συγκέντρωση. Μπορεί να γίνει από γονείς, εκπαιδευτικούς και θεραπευτές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.