Μαθητές του Aspire Private British School έκαναν μια βόλτα με τις πιτζάμες τους, για να μαζέψουν χρήματα για το “Ένα Όνειρο Μια Ευχή’

Μια διαφορετική και ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιούν σήμερα μαθητές του Aspire Private British school στην Πάφο με σκοπό να μαζευτούν όσα περισσότερα χρήματα γίνεται για ευπαθείς ομάδες.

Συγκεκριμένα οι μαθητές της 3ης Λυκείου του Aspire Private British school πραγματοποιούν πορεία 8 χιλιομέτρων από το χώρο του σχολείου τους στο Κάστρο της Κάτω Πάφου και επιστροφή στο Σχολείο, θέλοντας έτσι να στείλουν μηνύματα ευαισθητοποίησης στον κόσμο για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις “Ενα όνειρο μα ευχή”.

Το αξιοσημείωτο σε αυτή την πορεία είναι ότι τα παιδιά φοράνε τις πυτζάμες τους.

Αυτή η εκδήλωση και προσπάθεια των παιδιών του Aspire Private British school πραγματοποιείται στα πλαίσια του μαθήματος τους «Αγωγή του Πολίτη» που έχει σκοπό τα παιδιά να οργανώσουν διάφορες εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα για να τις προβάλουν οι ίδιοι οι μαθητές!

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο μια Ευχή» ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1997 από μια ομάδα γονιών και φίλων παιδιών που υποφέρουν από καρκίνο, λευχαιμία και άλλες αιματολογικές παθήσεις. Οι βασικοί άξονες δραστηριοτήτων του Συνδέσμου είναι τρεις: Η εκπλήρωση ευχών των καρκινοπαθών παιδιών, η οικονομική υποστήριξη των οικογενειών τους και η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης τόσο στα παιδιά όσο και στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Ο πόνος, όπως και η αγάπη, δεν γνωρίζει σύνορα, διαχωριστικές και κοινωνικές γραμμές.

Ο Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο μια Ευχή» έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες ευχές καρκινοπαθών παιδιών και έχει προσφέρει χιλιάδες οικονομικές ενισχύσεις στις οικογένειες καρκινοπαθών παιδιών και νέων, μέχρι τα 26 χρόνια, που ζουν στην Κύπρο, ανεξάρτητα από φυλετική ή εθνική καταγωγή, χρώμα δέρματος, θρησκείας, οικονομικής ή κοινωνικής κατάστασης. Όλοι μαζί ας συμμεριστούμε το αίσθημα της προσφοράς προς τα παιδιά που υποφέρουν από καρκίνο. Όλοι μαζί ας φέρουμε το χαμόγελο στα πονεμένα τους χείλη. Ας κάνουμε αυτά τα παιδιά να αισθάνονται χαρούμενα, να απολαύσουν τις χαρές της ζωής. Κανένα όνειρο αυτών των παιδιών δεν πρέπει να είναι απραγματοποίητο.