Μάχη για τη ζωή της δίνει 29χρονη που γέννησε και έπαθε έμφραγμα – Η σωτήρια παρέμβαση ισραηλινών ιατρών

Το επάγγελμα του γιατρού δεν γνωρίζει σύνορα και αυτό απέδειξαν γιατροί από το Ισραήλ, οι οποίοι βοήθησαν 29χρονη από την Λευκωσία να μπορέσει να ζήσει για να χαρεί το νεογέννητο μωράκι της.

Οι γιατροί από το Ισραήλ που έσωσαν την Κύπρια

Η 29χρονη γέννησε περί τα τέλη Σεπτεμβρίου στην Κύπρο ένα υγιέστατο παιδάκι και έλαβε εξιτήριο.

Αργότερα, όμως, παρουσίασε πόνους στο στήθος και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου διαγνώστηκε με έμφραγμα μυοκαρδίου και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας τα ξημερώματα της Τετάρτης, 2 Οκτωβρίου.

Οι γιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να της σώσουν τη ζωή, και την υποβάλλουν σε πολύωρη επέμβαση τετραπλού bypass, αφού είχε τέσσερις κλειστές αρτηρίες.

«Είχε ένα πλάσμα εξώθησης 10-15% και είχε και έναν αυτόματο διαχωρισμό του αριστερού στελέχους της καρδίας με επέκταση σε όλο το αγγιακό δίκτυ στους κύριους κλάδους και τα παρακλάδια της αριστερής στεφανιαίας και υπεβλήθη σε μια επέμβαση bypass«, εξηγεί στο AlphaNewsLive η κ. Γιαννάκη.

Πλέον οι γιατροί στη Λευκωσία αρχίζουν να χάνουν τις ελπίδες τους αφού δεν διαθέτουν το μηχάνημα ECMO το οποίο θα την έβγαζε από τον κίνδυνο.

Ως από μηχανής θεοί καταφτάνουν οι Ισραηλινοί γιατροί μαζί με το μηχάνημα και τη συνδέουν. Αφού σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας της, τη μεταφέρουν στις 6:15 της Πέμπτης στο Sheba.

Εκεί νοσηλεύεται σε καταστολή, μακριά από το βρέφος της, με την ελπίδα ότι η καρδιά της θα αντέξει να δώσει αυτόν τον αγώνα για να το κρατήσει ξανά και να επιστρέψει στην οικογένεια της.

Σύμφωνα με ανάρτηση του «The Sheba Medical Center at Tel Hashomer», μία ομάδα τεσσάρων ειδικών ιατρών έφθασε από το Ισραήλ όταν 29χρονη υπέστη σοβαρό πρόβλημα στην αριστερή κύρια καρδιακή αρτηρία κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Η κατάσταση της 29χρονης σήμερα

Τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της δίνει 29χρονη από τις Βρυσούλες, για να κρατηθεί στη ζωή και να σφίξει για άλλη μια φορά το νεογέννητο της στην αγκαλιά της. Η νεαρή μητέρα παρουσίασε πρόβλημα καρδίας μετά από τοκετό και νοσηλεύεται σε καταστολή και εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Sheba στο Ισραήλ όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα την Πέμπτη.

Την ελπίδα ζωής αναπτέρωσαν οι Ισραηλινοί γιατροί που μέσα σε μόλις 7 ώρες ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Υπουργείου για παροχή βοήθειας και ήρθαν στην Κύπρο και στη Λευκωσία και συνέδεσαν την ασθενή με το μηχάνημα ECMO εξωσωματικής κυκλοφορίας, σταθεροποιώντας την κατάσταση της υγείας της και μεταφέροντας την για περαιτέρω νοσηλεία στο Ισραήλ.

Σήμερα, υποβάλλεται σε άλλη μια σημαντική επέμβαση, ώστε να τοποθετηθεί αντλία για υποστήριξη της καρδίας. Σε μεταγενέστερο στάδιο πρόκειται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδίας.

Τι είναι το μηχάνημα «ΕCMO» που σώζει ζωές

Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι μια εξωσωματική τεχνική παροχής παρατεταμένης καρδιακής και αναπνευστικής υποστήριξης σε άτομα των οποίων η καρδιά και οι πνεύμονες δεν είναι σε θέση να παρέχουν επαρκή ποσότητα οξυγόνου ή αιμάτωσης για να κρατηθούν στη ζωή.

Αυτό το μηχάνημα δεν υπάρχει στην Κύπρο αλλά ούτε και στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε η κα. Γιαννάκη, Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, «το μηχάνημα βρίσκεται σε μια παραγγελία και βρίσκεται στο συμβούλιο προσφορών».