Αρχική InfoKids Νέα Μαύρες τρύπες στο νομοσχέδιο για το εκπαιδευτικό σύστημα

Μαύρες τρύπες στο νομοσχέδιο για το εκπαιδευτικό σύστημα

Μαύρες τρύπες στο νομοσχέδιο για το εκπαιδευτικό σύστημα

«Σεισμική δόνηση πολλών ρίχτερ στο ίδιο το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 9 Ιουλίου 2015 και μεγάλη αναστάτωση στο εκπαιδευτικό σύστημα», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού ότι θα προκαλέσει η εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών, υπό τις συνθήκες που επικρατούν στην Παιδεία σήμερα.

Με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε στον «Φ» ο υπουργός Παιδείας Κώστας Κάδης την περασμένη Κυριακή 19 Μαρτίου, ο πρόεδρος των οργανωμένων δασκάλων επαναλαμβάνει για ακόμη μια φορά την ανάγκη να ανασταλούν οι εξετάσεις διορισμού καθώς παραμένουν ανοιχτές «μαύρες τρύπες».

«Κρούουμε πραγματικά τον κώδωνα κινδύνου. Η Εκπαίδευση δεν αντέχει άλλους επικίνδυνους ακροβατισμούς και αβέβαιους πειραματισμούς!», συμπεραίνει ο κ. Φυλακτού.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει ο Φίλιος Φυλακτού, «η εφαρμογή του νέου συστήματος διορισμών με τα νέα δεδομένα (αποφάσεις Εργατικού Δικαστηρίου σε σχέση με το καθεστώς Αορίστου Χρόνου, ετοιμότητα για το μεγάλο εγχείρημα των εξετάσεων τη στιγμή που βρισκόμαστε ήδη στο τέλος Μαρτίου, κ.ά.) χωρίς τις κατάλληλες προσαρμογές και τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν, θα προκαλέσει σεισμική δόνηση πολλών ρίχτερ στο ίδιο το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 9 Ιουλίου 2015 και μεγάλη αναστάτωση στο εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι κρίμα κι άδικο να τους προειδοποιούμε καλοπροαίρετα για τις προδιαγραφόμενες παρενέργειες που θα προκύψουν και αυτή η προειδοποίηση να εκλαμβάνεται ως απλή αντίδραση. Ας μας δώσουν τον χρόνο να τους εξηγήσουμε τις ανησυχίες μας και μετά ας κρίνουν αυτοί που θα ψηφίσουν τόσο τις τροποποιήσεις επί του βασικού νομοσχεδίου που κατατέθηκαν όσο και τους ίδιους τους Κανονισμούς. Τουλάχιστον, εμείς θα έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας ότι πράξαμε το καθήκον μας», υπογραμμίζει.

Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι ως ΠΟΕΔ ζητούν τον τελευταίο μήνα «να ανασταλεί η εφαρμογή του ΝΣΔ. Όμως, υπάρχουν και άλλες λύσεις που μπορούν να εξεταστούν. Λύσεις που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, υπό τις περιστάσεις, και που θέτουν σε εφαρμογή το νέο σύστημα λαμβάνοντας όμως υπόψη τις μαύρες τρύπες που υπάρχουν σε αυτή την προσπάθεια, με απώτερο στόχο την αποφυγή τους».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.