Αρχική InfoMommy Deco Μαζεύουμε κοχύλια στην παραλία και φτιάχνουμε εύκολες κατασκεύες για το σπίτι μας

Μαζεύουμε κοχύλια στην παραλία και φτιάχνουμε εύκολες κατασκεύες για το σπίτι μας

Μαζεύουμε κοχύλια στην παραλία και φτιάχνουμε εύκολες κατασκεύες για το σπίτι μας

Από τις πιο αγαπημένες συνήθειες του καλοκαιριού, είναι το μάζεμα κοχυλιών στην παραλία. Μικροί μα και μεγάλοι, λατρεύουμε να συγκεντρώνουμε κοχυλάκια διαφόρων μεγεθών. Δείτε λοιπόν κάποιες εύκολες κατασκευές που μπορείτε να κάνετε με τα πιτσιρίκια σας! Για να διακοσμήσετε το σαλόνι, το μπάνιο,  το παιδικό δωμάτιο ή το γραφείο, και να έχετε πάντα μια όμορφη ανάμνηση από τις καλοκαιρινές στιγμές!

Αρχικά φροντίστε να σαπουνίσετε τα κοχύλια ώστε να απομακρύνετε άμμο και μυρωδιές. Αφήστε τα να στεγνώσουν και περάστε τα με γυαλιστικό βερνίκι, ώστε να είναι πιο ανθεκτικά και λαμπερά.

Και… ξεκινάμε τις δικές μας δημιουργίες!

Η γυάλα των αναμνήσεων

Πάρτε μια γυάλα ή ένα βάζο, και γεμίστε το μέχρι πάνω με τα κοχύλια. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κοχύλι και με ανεξίτηλο μαρκαδόρο, γράψτε πάνω ποια χρονολογία κι από ποιο μέρος συγκεντρώσατε αυτά τα κοχύλια. Τρυπήστε το κοχύλι αυτό και περάστε του ένα κορδόνι ή ένα σχοινάκι. Μετά κρεμάστε το στη γυάλα και διακοσμήστε τη. Μπορείτε να κάνετε μια μεγάλη συλλογή από παρόμοιες γυάλες, για κάθε μέρος που έχετε ταξιδέψει!

Το κάδρο των διακοπών

Όλοι μας έχουμε κάποιες κορνίζες λίγο φθαρμένες από το χρόνο ή που δεν μας αρέσουν πια. Πάρτε λοιπόν μια τέτοια ξύλινη κορνίζα και τρίψτε τη με γυαλόχαρτο. Μετά καθαρίστε τη με υγρό πανί για να απομακρύνετε κάθε ίχνος σκόνης. Αφού στεγνώσει, απλώστε στην επιφάνεια κόλλα σιλικόνης ή θερμόκολλα, και αμέσως εφαρμόστε πάνω μεγάλα κοχύλια. Στα κενά ανάμεσά τους, κολλήστε μικρότερα κοχυλάκια ή βοτσαλάκια. Τέλος, βάλτε στο πλαίσιο μια φωτογραφία από τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Εναλλακτικά, μπορείτε να στολίσετε με τον ίδιο τρόπο, έναν καθρέπτη.

Γράμματα από κοχύλια

 • Σκληρό χαρτόνι ή μακετόχαρτο
 • Όστρακα
 • Καρμπόν
 • Κόλλα
 • Ψαλίδι ή κόφτης
 • Αφού εκτυπώσετε και μεγεθύνετε το γράμμα που θέλετε, θα το μεταφέρετε με καρμπόν στο χαρτόνι.
 • Θα κόψετε με τον κόφτη ή το ψαλίδι.
 • Απλώστε κόλλα σε κάθε όστρακο και κολλήστε!

Ένα ρολόι κοχύλια

Ακόμα και εάν δεν τα πολυκαταφέρνετε στη ζωγραφική, μπορείτε απλά να κόψετε τις παιδικές φιγούρες που σας αρέσουν από ένα αγαπημένο παραμύθι και να τις κολλήσετε με ατλακόλ κρυσταλιζέ, αφού προηγουμένως έχετε ζωγραφίσει τον ουρανό και τη θάλασσα! Θα γίνει ένα εξαιρετικό κολλάζ που θα καμαρώνετε για αυτό! Ας δούμε τι πρέπει να κάνουμε!

Τα υλικά μας είναι:

-Ένα τελάρο ζωγραφικής

-Ένας μηχανισμός ρολογιού

-Χρώματα σε σωληνάριο και πινέλα

-Ξύλα θαλάσσης και κοχύλια

-ένα κίτρινο καρμπόν

Ας ξεκινήσουμε!

 1. ανοίγουμε την τρύπα για να περάσουμε το μηχανισμό του ρολογιού.
 2. αποτυπώνουμε με καρμπόν την εικόνα που μας αρέσει.
 3. βάζουμε τα χρώματα.
 4. αφού στεγνώσουν, κολλάμε τα κοχύλια και τα ξύλα. Αν θέλουμε να κάνουμε κολλάζ, τώρα είναι η στιγμή να κολλήσουμε τις αγαπημένες μας φιγούρες.
 5. τελευταίος μπαίνει ο μηχανισμός.

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter