Με τα μωρά τους στην αγκαλιά ορκίστηκαν δύο γυναίκες βουλευτές στη Βρετανία

Από νωρίς στα… βάσανα βρέθηκαν δύο μωράκια στη Βρετανία, αφού οι μαμάδες τους τα πήραν μαζί τους στη δουλειά, δηλαδή… το κοινοβούλιο!

Η Στέλα Κρέιζι και η Κέμι Μπάντενοχ πέρασαν το κατώφλι της βουλής έχοντας στην αγκαλιά τις μικροσκοπικές τους κόρες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Η βουλευτής από το κόμμα των Εργατικών, Στέλα Κρέιζι έδωσε τον όρκο της κρατώντας στην αγκαλιά της την κόρη της, Έτι, όπως έκανε και η βουλευτής των Τόρις, Κέμι Μπάντενοχ.

Η 42χρονη Κρέιζι είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Εργάστηκε ως λογογράφος στο πλευρό πολλών Εργατικών υπουργών.

Θεωρείται ανερχόμενο αστέρι στο κόμμα των Εργατικών και μία από τους εχθρούς του απερχόμενου ηγέτη, Τζέρεμι Κόρμπιν. Αποφεύγει να μιλάει δημοσίως για τον σύντροφό της. Η Έτι είναι το πρώτο της παιδί.

Η 39χρονη Κέμι Μπάντενοχ από το κόμμα των Συντηρητικών γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά μεγάλωσε στη Νιγηρία προτού επιστρέψει στο Λονδίνο σε ηλικία 16 ετών.

Στη διάρκεια της παρθενικής ομιλίας της στη Βουλή των Κοινοτήτων, η Κέμι περιέγραψε πως ήταν η ζωή της στο Λάγος. «Δεν υπήρχε ηλεκτρικό γι΄αυτό κι έκανα τα πάντα υπό το φως των κεριών», δήλωσε. Σε ηλικία 25 ετών εντάχθηκε στους κόλπους των Τόρις. Είναι ένθερμη υποστηρίκτρια του Brexit.