«Με τον ΚΟΚ στο μυαλό κάνω το σωστό»: Μαθητές Δημοτικού έγραψαν τραγούδι για την οδική ασφάλεια (video)

Το δικό τους λιθαράκι, στο θέμα της οδικής ασφάλειας, καταθέτουν οι μαθητές της Ε’ τάξης του Α’ Δημοτικού Σχολείου Γερίου, με το τραγούδι τους «ΚΟΚ (Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας)», για να μας θυμίσουν πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε στον δρόμο.

Με τη βοήθεια των δασκάλων τους, στο πλαίσιο του μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής, δημιούργησαν το δικό τους τραγούδι, για την ορθή χρήση του δρόμου από τους πεζούς.

Στο τραγούδι τους, που βρίσκεται ήδη αναρτημένο στο YouTube, τα παιδιά απευθύνονται κυρίως στους πεζούς, δίνοντας τους μέσα από τη μουσική και τους στίχους, τις ορθές οδηγίες για το πώς πρέπει να χρησιμοποιούμε και να διασταυρώνουμε το δρόμο. «Με τον ΚΟΚ μες στο μυαλό κάνω πάντα το σωστό», λένε συγκεκριμένα.

Οι στίχοι ανήκουν στα παιδιά, που είχαν και την καθοδήγηση της δασκάλας τους, κας. Νίκης Γρηγορίου. Την ενορχήστρωση έκανε ο δάσκαλος μουσικής, κος. Λούκας Λουκά, ενώ τη μουσική παραγωγή, ο Κωνσταντίνος Λεμέσιος.

Στιγμιότυπο από την τελετή της Αστυνομίας

Μάλιστα, η Αστυνομία Κύπρου παρέθεσε εκδήλωσε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και απένειμε τιμητικά διπλώματα, στους 42 «τραγουδοποιούς» και τους δασκάλους τους.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου, κ. Μιχαηλίδης, σημείωσε ότι πρωτοβουλίες, όπως αυτή των παιδιών του Ά Δημοτικού Σχολείου Γερίου, «μπορούν να ενδυναμώσουν από τη μια τα παιδιά, ώστε να διακινούνται στο δρόμο με ασφάλεια (…) και από την άλλη να αφυπνίσουν και να κινητοποιήσουν, εμάς τους ενήλικες, ώστε να φροντίσουμε να υπάρχουν όλες οι υποδομές και να δημιουργούνται εκείνες οι προϋποθέσεις, που θα κάνουν σε κάθε περίπτωση τη διακίνηση πιο εύκολη, μα κυρίως ασφαλέστερη».

Δείτε και ακούστε τον ΚΟΚ, το τραγούδι των παιδιών