#μένουμεσπίτι: Η Δέσποινα Βανδή φτιάχνει ντόνατς και μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή

Μαγειρεύοντας περνά την ώρα της στο σπίτι ή Δέσποινα Βανδή, η οποία είναι γνωστή για τις ικανότητες της στην κουζίνα.

Πρόσφατα έφτιαξε ντόνατς και αποφάσισε να μοιραστεί με τους followers της στο Instagramfollowers της στο Instagram τη συνταγή της!

Στο κείμενο που συνόδευε τις φωτογραφίες της σημείωνε τη διαδικασία της συνταγής και σχολίαζε το πώς αυτές τις ημέρες οι μαμάδες γίνονται το «κυλικείο» για τα παιδιά τους.

Δείτε παρακάτω βήμα βήμα τη συνταγή της Δέσποινας Βανδή για τα ντόνατς:

Υλικα:

40γρ. Βούτυρο

1 φλ. Γάλα χλιαρό

1 φακ. Μαγιά

1 1/2 κ. σ ζάχαρη

Κρόκοι από 2 αυγά

1 βανίλια

3 κ. σ αλεύρι

Ξύσμα από πορτοκάλι

Για το γλάσο:

2 κ.σ κακάο

1 κ.σ ζάχαρη άχνη

Λίγο γάλα

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά, το γάλα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να ξεκουράσου για 5′. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά, το ξύσμα, τη βανίλια και σταδιακα το αλεύρι.

Αλείφουμε με λάδι ένα άλλο σκεύος και τοποθετουμε εκεί τη ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μισή ωρα.

Σε αλευρωμενη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη. Με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά κομμάτια και με ένα καπάκι φτιάχνουμε την τρύπα στη μέση. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 με 4 λεπτά.

Όταν γίνουν τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι, αν υπάρχει.

Όταν παγώσουν τα περιχύνουμε με το γλασο.

Για το γλάσο ανακατεύουμε όλα τα υλικά και περιχύνουμε τα ντόνατς.