Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες «Μερικές φορές το να είμαι καλή μαμά σημαίνει να είμαι κακή υπάλληλος»: Μια μαμά εξομολογείται

«Μερικές φορές το να είμαι καλή μαμά σημαίνει να είμαι κακή υπάλληλος»: Μια μαμά εξομολογείται

«Μερικές φορές το να είμαι καλή μαμά σημαίνει να είμαι κακή υπάλληλος»: Μια μαμά εξομολογείται

«Δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα εδώ και 15 χρόνια και τα τελευταία 3 χρόνια είμαι εργαζόμενη μαμά μιας χαριτωμένης μικρούλας που λατρεύω όσο τίποτα στον κόσμο.

Είχα την τύχη αλλά και την ευτυχία να εργάζομαι στο τομέα που σπόυδασα και ονειρευόμουν από παιδί. Έναν επαγγελματικό χώρο με έντονο ανταγωνισμό, απαιτητικά ωράρια, διαρκείς υποχρεώσεις, συναντήσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ και πιεστικές προθεσμίες που με κάνουν διαρκώς να είμαι στην τσίτα και να περνάω πολλές ώρες στο γραφείο.

Η δουλειά μου είναι το δεύτερο σπίτι μου αλλά από τη στιγμή που έγινα μαμά κατάλαβα από πρώτο χέρι ότι εργασία και οικογένεια είναι αντικρουόμενες υποχρεώσεις που πολλές φορές μου δημιουργούν διλήμματα και ενοχές όταν καλούμαι να αφιερώσω περισσότερο χρόνο σε κάποια από αυτές και να στερήσω χρόνο από την άλλη.

Τώρα θα μου πείτε "Αντί να κάνεις το σταυρό σου που εν μέσω οικονομικής κρίσης έχεις δουλειά και μάλιστα καλά αμειβόμενη, κάνεις και παράπονα;". Κι όμως... Με τις σκέψεις μου αυτές δεν θέλω να δείξω τη δυσαρέσκειά μου αντιθέτως θέλω να αναδείξω τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα.

Πριν γίνω μαμά δεν με πείραζε να μένω στο γραφείο αρκετές ώρες μετά το πέρας του ωραρίου, να δίνω το παρών σε κοινωνικές εκδηλώσεις της εταιρείας, να παίρνω δουλειά στο σπίτι, να πηγαίνω Σάββατα για να "πιάσουμε" το στόχο του μήνα και γενικότερα να είμαι θετική σε κάθε είδους πρόταση της εργοδοσίας. Ο σύζυγός μου εργασιομανής και αυτός, όχι μόνο με στήριζε αλλά και μου έδινε το πράσινο φως για να κάνω όλα όσα απαιτούσε η θέση μου στην εταιρεία εντός αλλά και εκτός ωραρίου.

Τα πράγματα άλλαξαν άρδην με τον ερχομό του παιδιού. Τότε ήταν που συνειδητοποίησα ότι η εργαζόμενη μαμά σημαίνει μια εργαζόμενη πλήρους ωραρίου και μια μαμά ετοιμοπόλεμη όλο το 24ωρο. Τι κι αν πέτυχα να σχολάω μια ώρα νωρίτερα την Παρασκευή και να εμφανίζομαι στις εταιρικές εκδηλώσεις; Το πρόγραμμα μου ως μαμά δεν μπορούσε επ' ουδενί να αλλάξει ούτε να προσαρμοστεί στα δεδομένα της δικής μου κούρασης.

Η μικρούλα μου με είχε ανάγκη. Ήθελε την φροντίδα, τα χάδια, την αγκαλιά μου, το κέφι μου και φυσικά το παιχνίδι μαζί μου. Διεκδικούσε το μερίδιο της μαμάς που της στερούσε η εργασία μου. Κι εγώ έπρεπε να κινητοποιηθώ και να κάνω κάτι άμεσα.

Είναι προφανές ότι δεν μπορείς να βγάζεις πολλά χρήματα και να δουλεύεις λίγες ώρες, ούτως ή άλλως δεν ξέρω αν μπορείς να δουλεύεις πολλές ώρες και να βγάζεις πολλά λεφτά πλέον.Εάν όμως καταλάβεις πως κάτι δεν λειτουργεί προς όφελος δικό σου και της οικογένειάς σου, τότε πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι τις εναλλακτικές.

Και το έπραξα. Κάθισα και σκέφτηκα τι είναι πιο σημαντικό για μένα. Η επίτευξη των επαγγελματικών στόχων και η εκτόξευση της καριέρας ή η οικογενειακή ευτυχία και οι ανεκτίμητες στιγμές παρέα με την μοναχοκόρη μου;

Η ζυγαριά φυσικά έγειρε στην οικογένεια και τότε ως δια μαγείας άλλαξαν όλα μέσα μου. Άρχισα να αντιμετωπίζω τα εργασιακά ζητήματα με μια πιο ψυχρή ματιά και να μην δίνω όλο μου το είναι όπως έκανα παλιά. Ένιωσα τον ρόλο της εργαζόμενης μητέρας να βαραίνει τις πλάτες μου. Κάπου εκεί ανάμεσα στη προσπάθεια να εξισορροπήσω τις επαγγελματικές υποχρεώσεις με την φροντίδα της μικρής μου πήρα την απόφαση να πάψω να κυνηγάω την καριέρα και να γίνω μια εργαζόμενη μητέρα που εργάζεται για να βιοποριστεί και όχι για να γίνει ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες της.

Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα ζωής που πήρα;

Μερικές φορές το να είμαι καλή μαμά σημαίνει να είμαι κακή υπάλληλος. Γιατί η μαμά που βάζει πάνω από όλους και όλα τα παιδιά της δεν ενδιαφέρεται να πιάσει τους στόχους του μήνα, δεν κάθεται με τις ώρες στο γραφείο για να κλείσει την κερδοφόρα συμφωνία, δεν θυσιάζει τα Σαββατοκύριακα των παιδιών για να εταιρικές εκδηλώσεις, δεν δουλεύει παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μέχρι αργά, δεν τηλεφωνεί στα παιδιά μόνο μια φορά μέσα στην ημέρα από συνήθεια, παίρνει άδεια για να δώσει το παρών σε κάθε γιορτή ή παράσταση του παιδιού της και ποτέ δεν μαλώνει το παιδί όταν την παίρνει τηλέφωνο εν ώρα εργασίας απλά για να της πει ένα "γεια", δεν διστάζει να αρνηθεί υπερωριακή καλοπληρωμένη εργασία για να πάει νωρίς στο σπίτι και να βάλει εκείνη για ύπνο τα παιδιά...

Χαίρομαι που θυσίασα την επαγγελματική μου ανέλιξη επιλέγοντας να αφιερώνω περισσότερο χρόνο στο παιδί μου.»


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter