Αρχική InfoKids Νέα Μετά τη «Μπλε Φάλαινα» νέα διαδικτυακή απειλή προκαλεί εγκαύματα στο δέρμα των παιδιών

Μετά τη «Μπλε Φάλαινα» νέα διαδικτυακή απειλή προκαλεί εγκαύματα στο δέρμα των παιδιών

Μετά τη «Μπλε Φάλαινα» νέα διαδικτυακή απειλή προκαλεί εγκαύματα στο δέρμα των παιδιών

Μετά τη «Μπλε Φάλαινα» φαίνεται ότι ένα ακόμη επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι-πρόκληση κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή του. Πρόκειται για το «Deodorant Challenge» (πρόκληση του αποσμητικού) που επανεμφανίστηκε πρόσφατα στα βρετανικά σχολεία με πολλά παιδιά να προκαλούν ανεπανόρθωτες ζημιές στο δέρμα τους χρησιμοποιώντας αποσμητικό σε μορφή σπρέι.

Ένα νεαρό κορίτσι-θύμα της νέας διαδικτυακής «μόδας» εμφανίστηκε με τη μαμά της σε πρωινή εκπομπή της βρετανικής τηλεόρασης, προκειμένου να προειδοποιήσει κι άλλα παιδιά να μην κάνουν το ίδιο λάθος με εκείνη, εξηγώντας ότι παρασύρθηκε και προκάλεσε εγκαύματα στο δέρμα της που πιθανόν να της αφήσουν μόνιμες ουλές.

«Ήθελα να το κάνω επειδή φαινόταν πολύ cool», παραδέχθηκε το μικρό κορίτσι και εξήγησε ότι τα άλλα παιδιά της έδειξαν πώς να κρατά για ώρα ακίνητο το σπρέι στο χέρι της, προκειμένου να προκληθεί το έγκαυμα. «Οι φίλοι μου άρχισαν να το κάνουν. Ψεκάζεις το χέρι σου μέχρι να γίνει άσπρο και σταματάς μετά από λίγη ώρα», ήταν τα λόγια της μικρής που συμπλήρωσε ότι την ώρα που συμμετείχε στην πρόκληση δεν είχε ιδέα ότι θα προκαλούσε μόνιμη ζημιά στο δέρμα της.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί επιβεβαιωμένα περιστατικά των διαδικτυακών προκλήσεων στην Κύπρο, τις τελευταίες εβδομάδες όμως παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός διαδικτυακών αναζητήσεων και επισκέψεων σε διάφορους ιστότοπους που σχετίζονταν με το παιχνίδι της «Μπλε Φάλαινας».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter