Μετά τη «Μπλε Φάλαινα» νέα διαδικτυακή απειλή προκαλεί εγκαύματα στο δέρμα των παιδιών

Μετά τη «Μπλε Φάλαινα» φαίνεται ότι ένα ακόμη επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι-πρόκληση κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή του. Πρόκειται για το «Deodorant Challenge» (πρόκληση του αποσμητικού) που επανεμφανίστηκε πρόσφατα στα βρετανικά σχολεία με πολλά παιδιά να προκαλούν ανεπανόρθωτες ζημιές στο δέρμα τους χρησιμοποιώντας αποσμητικό σε μορφή σπρέι.

Ένα νεαρό κορίτσι-θύμα της νέας διαδικτυακής «μόδας» εμφανίστηκε με τη μαμά της σε πρωινή εκπομπή της βρετανικής τηλεόρασης, προκειμένου να προειδοποιήσει κι άλλα παιδιά να μην κάνουν το ίδιο λάθος με εκείνη, εξηγώντας ότι παρασύρθηκε και προκάλεσε εγκαύματα στο δέρμα της που πιθανόν να της αφήσουν μόνιμες ουλές.

«Ήθελα να το κάνω επειδή φαινόταν πολύ cool», παραδέχθηκε το μικρό κορίτσι και εξήγησε ότι τα άλλα παιδιά της έδειξαν πώς να κρατά για ώρα ακίνητο το σπρέι στο χέρι της, προκειμένου να προκληθεί το έγκαυμα. «Οι φίλοι μου άρχισαν να το κάνουν. Ψεκάζεις το χέρι σου μέχρι να γίνει άσπρο και σταματάς μετά από λίγη ώρα», ήταν τα λόγια της μικρής που συμπλήρωσε ότι την ώρα που συμμετείχε στην πρόκληση δεν είχε ιδέα ότι θα προκαλούσε μόνιμη ζημιά στο δέρμα της.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί επιβεβαιωμένα περιστατικά των διαδικτυακών προκλήσεων στην Κύπρο, τις τελευταίες εβδομάδες όμως παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός διαδικτυακών αναζητήσεων και επισκέψεων σε διάφορους ιστότοπους που σχετίζονταν με το παιχνίδι της «Μπλε Φάλαινας».