Μετάθεση για τον διευθυντή που έδιωξε από Λύκειο τη μαθήτρια με τη μαντήλα

Σάλος είχε προκληθεί πριν λίγες ημέρες με την απόφαση διευθυντή Λυκείου να αποβάλλει μαθήτρια που εμφανίστηκε στο σχολείο φορώντας μαντήλα

Ο διευθυντής του εν λόγω σχολείου, μετατέθηκε στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.

Στόχος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ είναι η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας. Στη θέση του κ. Λ. Σέπου τοποθετείται από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, ο κ. Χρήστος Ζαντήρας.

Κανονικά στο σχολείο της η μαθήτρια

Το Σάββατο το απόγευμα, με πρωτοβουλία του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη, συναντήθηκαν η μαθήτρια συνοδευόμενη από τον πατέρα της, μαζί με τον υπουργό, τον διευθυντή του σχολείου που είχε καταγγελθεί, Λοΐζο Σέπο, τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανό Λούη και τον πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκο Νικηφόρου.

Η 18χρονη μαθήτρια Αλίνα, η οποία γεννήθηκε το 2001 στην Κύπρο, καθώς οι γονείς της βρίσκονταν στη χώρα μας, έφυγε σε μικρή ηλικία για τη Συρία και επέστρεψε το 2011 μαζί με την οικογένειά της εξαιτίας του πολέμου.

Η καταγγελία για το περιστατικό στο σχολείο πήρε μεγάλες διαστάσεις και προκάλεσε οργή στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση υπουργός Παιδείας είπε πως θεωρεί ότι «το θέμα έχει λυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για το καλό της μαθήτριας, των συμμαθητών της και του σχολείου. Οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, γι’ αυτό παρακαλούμε να χαμηλώσουν οι τόνοι και να δώσουμε έμφαση στο σχολείο και στα παιδιά», σημείωσε.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Χαμπιαούρης, δόθηκε λύση στο ζήτημα και η μαθήτρια εμφανίστηκε τη Δευτέρα «χαρούμενη και ευτυχισμένη στο σχολείο της και θα έχει την πλήρη στήριξη του Διευθυντή της, του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης και του υπουργού της. Οποιαδήποτε άλλη κίνηση γίνει σίγουρα δεν θα ήταν προς όφελος των παιδιών».