Μια 8χρονη ζητά αλλαγή στην ώρα του ύπνου. Ο τρόπος που τα καταφέρνει γίνεται viral!

Το θέμα της ώρας του ύπνου με τα παιδιά ταλαιπωρεί τους γονείς. Κανένα παιδί, ακόμα και πιο μικρό, δεν θέλει να πάει για ύπνο την ώρα που του λέει ο γονιός του.

«Ο ύπνος είναι βαρετός», λέει η ανιψιά μου κάθε φορά που πρέπει να κοιμηθεί. Και είμαι σίγουρη, ότι πολλοί από εσάς έχετε βιώσει κάτι παρόμοιο.

Τα πράγματα γίνονται χειρότερα, όταν το πρώτο παιδί αποκτά αδερφάκι και οι γονείς προσπαθούν να βάλουν σε πρόγραμμα ύπνου δύο παιδιά.

Το μεγαλύτερο γκρινιάζει, επειδή δεν θέλει να κοιμάται την ίδια ώρα με το αδερφάκι του και το μικρότερο επειδή δεν θέλει να κοιμάται γενικά.

Ένα κοριτσάκι 8 ετών, λοιπόν, που ανήκει στην πρώτη περίπτωση, έδειξε την δυσαρέσκειά της στους γονείς της για το θέμα του ύπνου με έναν ευφάνταστο τρόπο.

Οι γονείς της, μάλιστα, ανέβασαν στο διαδίκτυο την πράξη της μεγάλης τους κόρης και η ανάρτηση αυτή έγινε αμέσως viral!

H Evelyn ζητούσε καιρό από τους γονείς της να πηγαίνει για ύπνο αργότερα από ότι ο μικρός της αδερφός. Εκείνοι, φυσικά, αρνούνταν και έτσι η 8χρονη μικρή αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα:

Πριν πέσει για ύπνο, λοιπόν, ένα βράδυ έδωσε στους γονείς της ένα γράμμα σε σφραγισμένο φάκελο και τους είπε, ότι αν θέλουν να συζητήσουν το περιεχόμενο της επιστολής θα ήταν διαθέσιμη όποια ώρα επιθυμούσαν.

Το γράμμα της έγραφε:

«Αγαπητοί Μαμά και Μπαμπά,

Ξέρω, ότι θέλετε να μην έχω διαφορετική ώρα ύπνου από τον αδερφό μου, αλλά διαβάστε γιατί αυτό πρέπει να αλλάξει: Είμαι 8 και ο Όλιβερ 4 και κοιμόμαστε ακριβώς την ίδια ώρα. Γιατί; Εγώ θέλω πολύ να κοιμάμαι πιο αργά.

Με αγάπη Evelyn,

Το ώριμο παιδί σας».

Αφού συγκράτησαν τα γέλια τους οι γονείς της – έτσι σημείωσε ο πατέρας της στην ανάρτησή του – αποφάσισαν να της δώσουν μια ευκαιρία για να υπερασπιστεί την ιδέα της.

Συζήτησαν, λοιπόν, μαζί της και κατέληξαν στο να δοκιμάσουν την πρότασή της, η οποία έλεγε, ότι θα μπορούσε να πηγαίνει για ύπνο στις 10 και όχι στις 9 το βράδυ, όπως συνηθιζόταν, με την προϋπόθεση αυτή η αλλαγή να μην «χαλάσει» τις συνήθειές της.

Δεν έπρεπε, δηλαδή, να σταματήσει να διαβάζει ένα βιβλίο πριν τον ύπνο και να μην ξυπνά στην ώρα της για να ετοιμαστεί. Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε, τότε θα έπρεπε να γυρίσει στο παλιό πρόγραμμα ύπνου και να κοιμάται από τις 9 μαζί με τον αδερφό της.

«Ακόμα και αν η δικαιολογία της δεν ήταν απόλυτα σωστή», σημείωσε ο πατέρας της «ο τρόπος που εξέφρασε την επιθυμία της ήταν πολύ ιδιαίτερος και σίγουρα μάς έδειξε πολλά για τον χαρακτήρα της».

«Μας ζητούσε πολύ καιρό και επίμονα να πηγαίνει για ύπνο πιο αργά, αλλά είχαμε αποφασίσει να μην λυγίσουμε. Έπειτα από αυτό το γράμμα, όμως, σκεφτήκαμε να της δώσουμε μια ευκαιρία. Νομίζω, την άξιζε…», κατέληξε.