Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Μία κοινή λοίμωξη παραλίγο να της στερήσει το αγγελούδι της

Μία κοινή λοίμωξη παραλίγο να της στερήσει το αγγελούδι της

Μία κοινή λοίμωξη παραλίγο να της στερήσει το αγγελούδι της

Μια μητέρα της οποίας το μωρό έφτασε πολύ κοντά στο θάνατο, ύστερα από πρόωρο τοκετό, προτρέπει τις υπόλοιπες γυναίκες να ενημερωθούν για τη μόλυνση που την οδήγησε στο μαιευτήριο πολύ πιο νωρίς από το φυσιολογικό. Η 42χρονη Amanda Butlerαπολάμβανε μια εντελώς φυσιολογική εγκυμοσύνη μέχρι που τα νερά της έσπασαν στις 25 εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

Ο μικρός Callum γεννήθηκε με βάρος μόλις 700 γραμμάρια και τόσο η ίδια όσο και οι γιατροί φοβούνταν ότι δεν θα καταφέρει να επιβιώσει. Κατά τις εβδομάδες και τους μήνες που ακολούθησαν, το παιδί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση καρδιάς, επέμβαση ματιών λέιζερ και δέκα μεταγγίσεις αίματος. Η κα. Butler ανακάλυψε αργότερα ότι ο πρόωρος τοκετός είχε προκληθεί από μια κοινή λοίμωξη που ονομάζεται βακτηριακή κολπίτιδα.

μητέρα με παιδί

Η βακτηριακή κολπίτιδα πλήττει μία στις τρεις γυναίκες και συμβαίνει όταν διαταράσσεται η ισορροπία των καλών βακτηρίων του κόλπου, προκαλώντας μια δυσάρεστη οσμή. Αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα γονιμότητας και αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως η γονόρροια και τα χλαμύδια. Οι έγκυες γυναίκες με την πάθηση έχουν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να αποβάλλουν και διπλάσιες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι ότι η βακτηριακή κολπίτιδα συχνά παραμένει αδιάγνωστη ή οι γυναίκες λανθασμένα υποθέτουν ότι πάσχουν από άλλη παρόμοια ασθένεια.

"Θύμωσα όταν έμαθα ότι η βακτηριακή κολπίτιδα είχε προκαλέσει πρόωρο τοκετό, διότι κανείς δεν μου είχε πει ότι η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε τέτοιου είδους επιπλοκές. Δεν αναφερόταν σε κανένα από τα βιβλία εγκυμοσύνης που είχα διαβάσει και ούτε οι μαίες αλλά ούτε ο γιατρός με είχαν ενημερώσει για το παραμικρό", αναφέρει η μητέρα του μικρού.

Μετά την τραυματική εμπειρία του πρόωρου τοκετού, οι γιατροί ενημέρωσαν την κα. Butler ότι οι επιπλοκές συνέβησαν λόγω μιας κατάστασης που ονομάζεται «αναρμόδιος τράχηλος» και εμφανίζεται όταν ο αδύναμος τραχηλικός ιστός κάνει τον τράχηλο να ανοίξει πολύ σύντομα, προκαλώντας πρόωρο τοκετό ή την απώλεια μιας κατά τα άλλα υγιούς εγκυμοσύνης. Μόνο όταν συμβουλεύτηκε έναν άλλον ειδικό, δύο χρόνια αργότερα, ανακάλυψε τελικά ότι η μόλυνση είχε προκαλέσει την πρόωρη άφιξη του μωρού της.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter