Μια μαμά δοκιμάζει τα πιο χρήσιμα κόλπα για νέους γονείς!

Η Anna Aridzanjan έφερε στον κόσμο τη μικρή Luisa πριν από επτά μήνες. Από τότε δεν έχει σταματήσει να αναζητά πληροφορίες στο διαδίκτυο για να κάνει τη ζωή με ένα μωρό λίγο πιο εύκολη. Υπάρχουν αρκετά χρήσιμα κόλπα, αλλά και πολλές ανοησίες που μπορεί να διαβάσετε. Όμως, επειδή ως γονείς δεν έχουμε χρόνο για ανοησίες, η Anna αποφάσισε να δοκιμάσει κάποια από τα αγαπημένα της κόλπα γύρω από την ανατροφή των παιδιών και μοιράζεται τις εμπειρίες της στο BuzzFeed για να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους γονείς. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν!

Χαϊδέψτε το πρόσωπο του μωρού με ένα χαρτομάντηλο και θα κοιμηθεί σε 40 δευτερόλεπτα!

«Αυτό δεν δούλεψε καθόλου στην περίπτωση της κόρης μου. Αρχικά ήταν εκνευρισμένη, μετά γελούσε με το νέο αυτό παιχνίδι και στο τέλος, προσπάθησε να φάει το χαρτομάντηλο! Κάθε μωρό είναι διαφορετικό. Μερικά μωρά ανταποκρίνονται στον ήχο, άλλα στο άγγιγμα ή σε σταθερές κινήσεις, ενώ άλλα μπορούν να κοιμηθούν μόνο με μια πιπίλα στο στόμα»

Τοποθετήστε εφεδρικές σαλιάρες στο πίσω μέρος της παιδικής καρέκλας φαγητού

«Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε: Πρόκειται για το πιο εύκολο κόλπο όλων των εποχών!»

Πλύνετε αποτελεσματικά τα παιχνίδια στο πλυντήριο πιάτων

«Αυτό το κόλπο λειτουργεί εν μέρει. Ορισμένα παιχνίδια δεν είναι ανθεκτικά στη θερμότητα, επομένως πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με τη θερμοκρασία στην οποία θα τα πλύνετε»

Κόψτε τα νύχια του μωρού όσο κοιμάται

«Αυτό το κόλπο λειτουργεί μόνο αν το μωρό σας κοιμάται ανάσκελα στην κούνια του. Ο καλύτερος χρόνος για να το δοκιμάσετε είναι περίπου 20 λεπτά αφού το μωρό κοιμηθεί. Τότε θα βρίσκεται στη βαθύτερη φάση του ύπνου»

Χρησιμοποιήστε πλαστικές θήκες φαγητού για να αποθηκεύσετε τις πιπίλες

«Δεν το συνιστώ! Όσο καλά κι αν τις πλύνετε, δεν μπορείτε εύκολα να ξεφορτωθείτε την άσχημη μυρωδιά από τη σως που περιέχουν αυτές οι πλαστικές θήκες. Επιπλέον, μπορεί να είναι πολύ μικρές για τις πιπίλες του μωρού σας»

Χρησιμοποιήστε δύο πιάτα και ένα μαχαίρι για να κόψετε τα σταφύλια στη μέση

«Όταν δίνετε για πρώτη φορά στο παιδί σας στερεές τροφές, είναι σημαντικό να τις κόψετε σε μικρά κομμάτια. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο πνιγμού. Συστήνω ανεπιφύλακτα αυτό το κόλπο! Μερικά από τα σταφύλια δεν θα κοπούν ομοιόμορφα, αλλά θα έχετε εξοικονομήσει πολύ χρόνο»

Εάν το παιδί προσπαθεί συνεχώς να βγάλει την πάνα του, δοκιμάστε αυτές τις πιτζάμες

«Δεν μπορώ να το προτείνω γιατί η κόρη μου δεν φορούσε τέτοιες πιτζάμες, αλλά εκείνες που δεν είχαν φερμουάρ στο πίσω μέρος. Ωστόσο, υποθέτω ότι μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο είδος ρούχου που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας»

Φορέστε τις κάλτσες πάνω από το φορμάκι, ώστε να μη γλιστράνε

«Ναι, δοκιμάστε το χωρίς δεύτερη σκέψη! Δεν ξέρω καμία εναλλακτική λύση!»

Κρεμάστε ένα παιχνίδι στον μάρσιπο με το πιαστράκι της πιπίλας

«Σίγουρα λειτουργεί, αν το παιχνίδι έχει κάποιο σημείο απ’ όπου μπορείτε να κρεμάσετε το πιαστράκι της πιπίλας. Ιδανικά, το παιχνίδι πρέπει να είναι αρκετά ελαφρύ, ώστε να κρατήσετε το μωρό σας απασχολημένο κατά τη διάρκεια της βόλτας του»

Βοηθήστε τα μωρά να «αεριστούν» λυγίζοντας τα πόδια στο στήθος τους

«Δεν λειτουργεί πάντα, αλλά αξίζει να το προσπαθήστεε! Βάλτε το μωρό σας με την κοιλιά στα γόνατά σας και κάντε του ελαφρύ μασάζ στην πλάτη. Μπορεί επίσης να βοηθήσει εάν τοποθετήσετε το παιδί στο μάρσιπο και αρχίσετε να περπατάτε. Η κίνηση και η σωματική επαφή μπορούν να βοηθήσουν στην απελευθέρωση του αέρα από την κοιλιά»