Αρχική Σχολή Γονέων Μια μητέρα εξομολογείται: ''Θα είσαι πάντα το πρώτο μου παιδί''

Μια μητέρα εξομολογείται: ''Θα είσαι πάντα το πρώτο μου παιδί''

Μια μητέρα εξομολογείται: ''Θα είσαι πάντα το πρώτο μου παιδί''

Κείμενο της Amy Wruble στο προσωπικό της blog "Carriage before Marriage"

Αγαπημένη μου κόρη,

"Είσαι το πιο αγαπημένο μου πρόσωπο σε όλο τον κόσμο", μια φράση που δεν πρόκειται να με ακούσεις να λέω ξανά. Δεν είναι άδικο μόνο για τον μπαμπά, αλλά και για τη μικρή σου αδελφή από τη στιγμή που θα γεννηθεί και θα μάθει να μιλάει. Προς το παρόν, όμως, είναι δύσκολο για μένα να το συνηθίσω...

Εσύ, εσύ, εσύ...Είσαι αυτή που έκανε την καρδιά μου να χτυπά σαν τρελή. Μου έμαθες πώς είναι η ανεξέλεγκτη, απεριόριστη, άνευ όρων αγάπη. Άλλαξες τα πάντα. Με έκανες μητέρα. Και ακόμα κι αν δεν θα είσαι πλέον το μοναδικό παιδί μου ή ακόμα και το μοναδικό κοριτσάκι μου, θα είσαι πάντα το πρώτο μου παιδί.

Είσαι η πρώτη που θα με κάνει να ξεχαστώ. Είσαι ο πρώτος άνθρωπος που του λέω "Σε αγαπώ" περισσότερες από 10 φορές σε μια μέρα. Μαζί σου έκανα τα πρώτα μου λάθη ως νέα μαμά. Σε ευχαριστώ που δεν μου κράτησες κακία.

Το μωράκι μας έρχεται σύντομα, κι ενώ μπορεί να μην είσαι πια το μοναδικό παιδί μου, ίσως θα είσαι το μόνο παιδί που ξέρει πώς είναι να έχεις την αμέριστη προσοχή μου. Διότι πώς μπορώ ποτέ να σταματήσω να σε σκέφτομαι; Αυτή η διαπίστωση με γεμίζει ενοχές, αλλά μετά σκέφτομαι ότι και η αδελφή σου θα έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα βαρεθεί ποτέ ή ότι θα μείνει μόνη της για μεγάλο χρονικό διάστημα - όχι με εσένα και το πλούσιο ρεπερτόριο σου σε τραγούδια, χορευτικές κινήσεις και τα μαγικά κόλπα σου. Δεν μπορώ να περιμένω τη στιγμή που θα την δω να σε παρατηρεί!

Εσύ...Θα είσαι πάντοτε το πρώτο μου νεογέννητο, το πρώτο μωράκι μου, το πρώτο μου νήπιο...Eκείνη που συνεχίζει να με εκπλήσσει κάθε μέρα. Είσαι ο ατρόμητος εξερευνητής που με τραβάει από το χέρι στο μέλλον. Είσαι σε όλες τις σκέψεις, τα όνειρά μου και σε κάθε μου ευχή.

Έτσι, όταν αισθάνεσαι απογοητευμένη επειδή φροντίζω την αδελφή σου αντί να παίζω μαζί σου ή επειδή λέω στους άλλους πόσο χαριτωμένη είναι η μικρούλα μας, θα ήθελα να ξέρεις ότι υπάρχει απεριόριστη αγάπη και για τις δυο σας, λόγω της συνεχώς διευρυνόμενης θέσης που έχετε στην καρδιά μου.

Εσύ, εσύ, εσύ...Θα είσαι πάντα το πρώτο μου παιδί.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.