Μια μητέρα υπενθυμίζει με το θάνατο του 3χρονου γιου της ότι η ασφάλεια στο αυτοκίνητο είναι ζωτικής σημασίας

Η Christine Miller έχασε το γιο της σε τροχαίο δυστύχημα πριν από 12 χρόνια, όταν ήταν μόλις 3 ετών. Και δεδομένου ότι η ίδια πιστεύει πως ο γιος της θα ήταν ακόμα ζωντανός εάν είχε δεθεί σωστά σε ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου με μια ζώνη πέντε σημείων τη στιγμή της συντριβής, μοιράστηκε ένα συγκλονιστικό κείμενο σχετικά με την ασφάλεια στο αυτοκίνητο μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, ανήμερα της επετείου του θανάτου του μικρού αγοριού.

«Πριν από 12 χρόνια σαν σήμερα, ήταν η τελευταία φορά που είδα αυτό το όμορφο χαμόγελο, φίλησα το γλυκό του πρόσωπο και ένιωσα τα μικρά του χέρια να τυλίγονται γύρω από το λαιμό μου. Δεν είχα ιδέα ότι εκείνο το πρωινό μαζί του θα ήταν το τελευταίο πρωινό που άκουσα το λατρεμένο γέλιο του και τη γλυκιά φωνή του να με φωνάζει «μαμά» με τα μάτια του γεμάτα θέληση για ζωή και περιπέτεια», γράφει η μητέρα του παιδιού.

Η Christine αναφέρει ότι το πιο δύσκολο είναι ότι γνωρίζει πόσο εύκολα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί όλο αυτό: «Αυτό είναι το μαχαίρι που καρφώνει την καρδιά μου. Μόνο αν ήξερα για τους κινδύνους των παιδικών καθισμάτων για τα νήπια, αν με είχε προειδοποιήσει κάποιος, θα τον έβαζα σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου με ζώνη πέντε σημείων και αυτή η απλή διαφορά θα είχε αλλάξει τα πάντα. Θα είχε σώσει τη ζωή του. Θα με είχε βγάλει από την κόλαση, θα είχα 12 χρόνια αναμνήσεων με το όμορφο αγόρι μου, αντί για 12 χρόνια θλίψης και πόνου».

12 years ago today was the last time I saw this beautiful smile, kissed his sweet face or felt his little arms wrap…

Gepostet von Kyle David Miller Foundation am Montag, 29. Mai 2017

Τώρα, η Christine διοχετεύει όλη τη θλίψη της σε κάτι δημιουργικό, στην αποστολή ζωής που έχει να αποτρέψει αυτή την τραγωδία να συμβεί σε οποιονδήποτε άλλον: «Τα τροχαία δυστυχήματα είναι η #1 αιτία θανάτου των παιδιών και τα στατιστικά δείχνουν ότι το 80-90% των καθισμάτων αυτοκινήτων για παιδιά είναι εγκατεστημένα ή χρησιμοποιούνται λανθασμένα. Διαβάστε αυτό πάλι και αφήστε το να μπει καλά στο μυαλό σας: Δεν προστατεύουμε τα παιδιά μας από τη μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή τους! Είναι τρέλό! Προσπαθούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας από τα πάντα, από τα φυτοφάρμακα, τις αιχμηρές γωνίες των επίπλων, αλλά τα βάζουμε να κάθονται σε μη ασφαλή καθίσματα αυτοκινήτων. Αυτό πρέπει να αλλάξει!

Σας παρακαλώ, αν έχετε μικρά παιδιά ή γνωρίζετε κάποιον με μικρά παιδιά, αναζητήστε τη σωστή χρήση των παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου και μιλήστε γι’ αυτή με όλους όσους γνωρίζετε. Έχω χάσει φίλους και μέλη της οικογένειας μου γιατί προσβλήθηκαν όταν τους έκανα παρατήρηση για τη λανθασμένη χρήση του παιδικού καθίσματος στο αυτοκίνητο τους. Αλλά το να μην πω τίποτα και να πεθάνει άλλο ένα παιδί, δεν είναι κάτι που είμαι πρόθυμη να διακινδυνεύσω. Μιλήστε αν βλέπετε ένα παιδί σε επικίνδυνη κατάσταση. Θα μπορούσατε να σώσετε μια ζωή», αναφέρει στο τέλος της συγκλονιστικής ανάρτησης στο διαδίκτυο.