Μηλοπιτάκια με χαλβά

Τα μηλοπιτάκια είναι ένα από τα γλυκά που τα παιδιά τρώνε με ευχαρίστηση. Σε μια προσπάθεια να τα κάνουμε ακόμα πιο λαχταριστά τους προσθέσαμε και χαλβά. Δοκιμάστε τα και θα ενθουσιαστείτε!


Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας
300 γρ.χαλβάς
2 μήλα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3 κουταλιές τη σούπας μαργαρίνη ή φυτικό βούτυρο
Άχνη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλαή καρύδια

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τον χαλβά, προσθέτουμε χοντροκομμένα τα αμύγδαλα ή τα καρύδια, προσθέτουμε τις σταφίδες, καθαρίζουμε τα μήλα, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε μαζί με την κανέλα.. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε λωρίδες. Λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφουμε μία – μία κάθε λωρίδα και στην άκρη της κάθε λωρίδας βάζουμε με ένα κουτάλι της σούπας γέμιση. Διπλώνουμε σε τρίγωνο και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν οι λωρίδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.