Αρχική InfoSchool Μην το χάσετε! Διεθνές συνέδριο στη Μουσική Εκπαίδευση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (από 3/3)

Μην το χάσετε! Διεθνές συνέδριο στη Μουσική Εκπαίδευση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (από 3/3)

Μην το χάσετε! Διεθνές συνέδριο στη Μουσική Εκπαίδευση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (από 3/3)

Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο στη Μουσική Εκπαίδευση με τίτλο Teaching Music Musically in the 21st century: Keith Swanwick at 80 - A celebration in Music Education.To Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 3 Μαρτίου μέχρι την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη Λευκωσία.

Το Συνέδριο πρόκειται να αναπτυχθεί με τρόπο που να εξυπηρετεί τους ακόλουθους στόχους που έχουν τεθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (Υ.Π.Π.):

1. Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Μουσικής σε θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες ακρόαση - τραγούδι - εκτέλεση - σύνθεση/αυτοσχεδιασμός, πάνω στις οποίες αναπτύσσονται
οι Δείκτες Επιτυχίας και Επάρκειας του μαθήματος. Έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη του τραγουδιού, ως το όραμα της ειδικότητας της Μουσικής στη Μέση Εκπαίδευση για την
τετραετία 2016-2020, καθώς και τις σύγχρονες στρατηγικές διδασκαλίας και διαδικασίες μάθησης που διέπουν το μάθημα της Μουσικής.

2. Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Μουσικής σε θέματα σχεδιασμού, μεθοδολογίας και εφαρμογής ενός Ερευνητικού Σχεδίου Δράσης, σε σχέση με όλα τα στάδια ανάπτυξής του(διερεύνηση αναγκών, εκπόνηση/οργάνωση σχεδίου δράσης, διαμορφωτική αξιολόγηση, επανασχεδιασμός, απολογισμός), το οποίο προάγει την Επαγγελματική Μάθηση των Εκπαιδευτικών.

Επιπρόσθετα, το Συνέδριο σκοπό έχει να τιμήσει τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Keith Swanwick, ο οποίος με το έργο του έχει καθορίσει την εξέλιξη της μουσικής παιδαγωγικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Για τον συγκεκριμένο λόγο, οι εργασίες του Συνεδρίου θα αφορούν ιδιαίτερα το έργο του Καθηγητή Swanwick. Ως εκ τούτου, η δράση αποτελεί μοναδική πρωτοβουλία σε παγκόσμιο επίπεδο και αναμένεται να ελκύσει το ενδιαφέρον της ακαδημαϊκής κοινότητας σε διεθνές επίπεδο.

Για την επίτευξη των πιο πάνω στόχων, το Συνέδριο θα αναπτυχθεί γύρω από κεντρικές ομιλίες, επιστημονικές ανακοινώσεις, συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας και εργαστήρια από τους
ακόλουθους προσκεκλημένους ομιλητές:

 Κεντρικοί ομιλητές:
o Prof. Keith Swanwick (Emeritus Professor, UCL Institute of Education)
o Prof. Patricia Shehan Campbell (University of Washington D.C.)
o Prof. Lucy Green (UCL Institute of Education)
o Prof. Graham Welch (UCL Institute of Education)

Δείτε περισσότερα για το συνέδριο καθώς και το πρόγραμμα  πατώντας εδώ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.