Αρχική InfoBaby 0-12 μηνών Μωρό στο σπίτι σημαίνει αποστειρωμένη ζωή στη γυάλα;

Μωρό στο σπίτι σημαίνει αποστειρωμένη ζωή στη γυάλα;

"Κουβαλάω πάντα 3-4 πιπίλες μαζί μου, ώστε αν πέσει η μία κάτω, να έχω τις υπόλοιπες αποστειρωμένες και καθαρές".

"Μόνο η ιδέα ότι το μωρό θα μπουσουλάει στο πάτωμα που πατάμε, έστω και με παντόφλες του σπιτιού, μου προκαλεί πανικό".

"Ο σκύλος μας έχει γίνει ο καλύτερος φύλακας για την μπουμπού. Βέβαια, οι γιαγιάδες φωνάζουν, αλλά εγώ αισθάνομαι πολύ όμορφα".

Από το βιβλίο «Γονείς γινόμαστε, δεν γεννιόμαστε: Με το μωρό στην αγκαλιά» της Αντιγόνης Ωραιοπούλου

Με το που θα έρθει το μωρό στο σπίτι, τα απολυμαντικά κάθε είδους αποκτούν την τιμητική τους! Οτιδήποτε πέσει κάτω, μετά αποστειρώνεται ή πετιέται. Το μωρό δεν έρχεται σε επαφή με τη φύση, ενώ τα αγαπημένα κατοικίδια εξορίζονται στο πυρ το εξώτερο...

Το αποτέλεσμα; Οι αλλεργικές ρινίτιδες και το άσθμα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα! Σίγουρα, τους πρώτους μήνες χρειάζεστε να είστε αρκετά προσεκτικοί (ιδιαίτερα όταν ισχύουν ιατρικοί λόγοι). Αργότερα, όμως, καλό είναι να χαλαρώσετε τα μέτρα απόλυτης απολύμανσης:

  • Αν δεν έχετε εντολή από τον παιδίατρο και υποψίες ότι το μωρό σας μπορεί να είναι ευαίσθητο ή αλλεργικό σε κάτι και γενικά έχετε ένα υγιές παιδί, φροντίστε για την έκθεση του στη φύση. Στην Αγγλία εδώ και χρόνια λειτουργεί ένα πρόγραμμα που ονομάζεται dirt, με στόχο να εκθέτουν τα μωρά και τα μικρά παιδιά σε μικρόβια, ώστε να αναπτύξουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και να ελαττώσουν τις αλλεργίες.
  • Πόσο καθαρό πρέπει να είναι το σπίτι; Όσο καθαρό ήταν και πριν από τον ερχομό του μωρού. Η απόλυτη απολύμανση μπορεί τελικά να δημιουργήσει τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή ένα μωρό που αρρωσταίνει σε οποιοδήποτε περιβάλλον που δεν είναι αποστειρωμένο. Η έκθεση στη μη απόλυτη καθαριότητα γίνεται σταδιακά.
  • Το παιδί στη φύση; Μα υπάρχει γύρη, έντομα που μπορεί να το τσιμπήσουν... Και στο σπίτι υπάρχει σκόνη, έντομα που μπορεί να τσιμπήσουν το παιδί κ.ο.κ. Η έκθεση (εκτός αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα) βοηθά στην ανάπτυξη αντισωμάτων.
  • Ο σκύλος μετακομίζει... Συνήθως, το κατοικίδιο που προϋπήρχε του μωρού σπανίως αποτελεί πρόβλημα (εκτός αν έχει διαγνωσθεί διαφορετικά). Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πώς το αγαπημένο σας κατοικίδιο θα υποδεχθεί το νέο μωρό και τι χρειάζεται να κάνετε εσείς γι αυτό (οι συνθήκες είναι ανάλογες με το πώς θα υποδεχθεί το μεγαλύτερο αδερφάκι το νέο μωρό). Αν αποφασίσετε να κρατήσετε το κατοικίδιο, μιλήστε με τον κτηνίατρο και τον παιδίατρο για να σας δώσουν οδηγίες.

Με άλλα λόγια, εκθέστε το μωρό σας στην καθημερινότητα για να αυξηθούν τα αντισώματά του! Μην ξοδεύετε μια περιουσία σε αντισηπτικά και ειδικά προϊόντα για το πάτωμα. Το απλό ξύδι και το πράσινο σαπούνι που όλοι έχουμε στο σπίτι κάνουν θαύματα!


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.