Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Μουρουνέλαιο: Το φάρμακο για όλα τα διατροφοκεντρικά προβλήματα υγείας

Μουρουνέλαιο: Το φάρμακο για όλα τα διατροφοκεντρικά προβλήματα υγείας

Μουρουνέλαιο: Το φάρμακο για όλα τα διατροφοκεντρικά προβλήματα υγείας

Η πρώτη και βασική αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων υγείας που προκύπτουν στην πορεία της ζωής θα πρέπει να έχει κυρίως διατροφοκεντρικό χαρακτήρα.

Ο λόγος είναι πολύ απλός. Η διατροφή ρυθμίζει (ή απορυθμίζει ανάλογα με την ποιότητα της) τις λειτουργίες του αμυντικού συστήματος. Διάφορες χρόνιες παθήσεις (π.χ. αυτοάνοσα νοσήματα, καρδιαγγειακές παθήσεις κλπ.) το φέρουν ως επίκεντρο των γενεσιουργών αιτιών τους. Επομένως, στην περίπτωση αυτή το πρώτο μέλημα θα πρέπει να είναι η διατροφική παρέμβαση.

"Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω εκείνον που αντιμετωπίζει πρόβλημα υπέρτασης και καταφεύγει στα φάρμακα, ενώ με καθημερινή κατανάλωση μουρουνέλαιου θα μπορούσε να έχει το ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα" αναφέρει ο Δημήτρης Γρηγοράκης Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD. Το ίδιο συμβαίνει και με το σάκχαρο, την υψηλή χοληστερόλη (υπερλιπιδαιμίες) και τόσαπαθολογικά προβλήματα. Εσείς τι πιστεύτε ότι θα συμβεί τελικά στην πορεία της ζωής των ατόμων που εφαρμόζουν τη συγκεκριμένη πρακτική; Πολύ απλά θα παραμείνουν απόλυτα εξαρτημένοι από τα φάρμακα με αποτέλεσμα το ένα πρόβλημα να φέρνει το άλλο, ακόμη περισσότερα φάρμακα και τελικά μία πολύ ευαίσθητη κατάσταση υγείας.

Το μουρουνέλαιο είναι πλούσιο σε διατροφική αξία.Αποτελεί εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων: DHA (600 mg/5ml) και ΕΡΑ (400 mg/5ml), όπως και της ιδιαίτερα σημαντικής βιταμίνης D (10 μg/5ml). Περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης Α (250 μg/5ml) και βιταμίνη Ε (10 mg/5ml) για αντιοξειδωτική προστασία των ωμέγα-3 (mollers.gr).

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα όμως του μουρουνέλαιου είναι ότι περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό συνύπαρξης βιταμίνης D και ω-3 λιπαρών, τον οποίο δεν θα βρείτε σε κανένα συμπλήρωμα διατροφής. Η θρεπτική υπεροχή του συγκεκριμένου συνδυασμού έγκειται στο γεγονός ότι προσφέρει ταυτόχρονα Ανοσορρυθμιστική και Αντιφλεγμονώδη προστασία. Επίσης, είναι γνωστό ότι η βιταμίνη D ως λιποδιαλυτή βιταμίνη απορροφάται στο μέγιστο όταν συνυπάρχει με περιβάλλον λίπους, γεγονός το οποίο συμβαίνει απόλυτα στην περίπτωση του μουρουνέλαιου. Επιπλέον,περιλαμβάνονται και «αντιοξειδωτικές» βιταμίνες (βιταμίνη Ε και βιταμίνη Α). Αυτό σημαίνει ότι το μουρουνέλαιο σας προσφέρει παράλληλα και σημαντική Αντιοξειδωτική ασπίδα. Σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον αυτό τρίπτυχο είναι καθοριστικής σημασίας στην περίπτωση της διατροφικής διαχείρισης τωνδιαφόρων παθολογικών διαταραχών.

Δημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD
Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
Τηλ.: 2103647517, 2103617502, 2103615603
logodiatrofis.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.