Αρχική InfoKids Νέα Μπήκε στο Facebook του πατέρα της και βρήκε παιδοφιλικό υλικό

Μπήκε στο Facebook του πατέρα της και βρήκε παιδοφιλικό υλικό

Μπήκε στο Facebook του πατέρα της και βρήκε παιδοφιλικό υλικό

Τη δύναμη να καταγγείλει τον πατέρα της για σοβαρή υπόθεση η οποία σχετίζεται με παιδική πορνογραφία φαίνεται πως βρήκε ανήλικη. Η συγκεκριμένη περίπτωση έρχεται στο φως μέσα από χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου όπου προσέφυγε ο πατέρας στην προσπάθειά του να ακυρώσει το ένταλμα έρευνας που εκδόθηκε για την οικία του και κατ’ επέκταση για τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Ανωτάτου, «ανήλικο πρόσωπο, πρώτου βαθμού συγγενείας με τον ύποπτο, κατήγγειλε στην Αστυνομία πως ο αιτητής (σ.σ. ο ύποπτος) διατηρεί λογαριασμό στο facebook και ότι μέσω αυτού συνομιλεί με ανήλικα κορίτσια με τα οποία ανταλλάσσει γυμνές φωτογραφίες, παρουσιαζόμενος ως άτομο νεαρότερης ηλικίας και προσκαλώντας ανήλικες να συναντηθούν μαζί του με σκοπό να τις ‘ψωνίσει’. Ήταν η θέση του εν λόγω προσώπου ότι πέτυχε πρόσβαση στον λογαριασμό του αιτητή αφού κατείχε τους κωδικούς πρόσβασης, τους οποίους της είχε δώσει ο ίδιος».
Όπως επίσης προκύπτει από το περιεχόμενο της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο απέφυγε να παραθέσει συγκεκριμένα στοιχεία που δυνατόν να οδηγούσαν στην ταυτότητα των εμπλεκομένων, ο ύποπτος είναι διαζευγμένος και διαμένει μαζί με τη μητέρα και την αδελφή του.
Βάσει αυτής της μαρτυρίας, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποτάθηκε στο Δικαστήριο και εξασφάλισε το επίμαχο ένταλμα έρευνας. Σκοπός της έρευνας ήταν ο εντοπισμός ηλεκτρονικών δεδομένων που δυνατό να αφορούσαν διάπραξη αδικημάτων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού, κατοχής παιδικής πορνογραφίας και άγρας παιδιού για σεξουαλικούς σκοπούς.
Το Ανώτατο Δικαστήριο, με πολυσέλιδη απόφασή του, εξέτασε έναν προς έναν όλους τους λόγους τους οποίους επικαλέστηκε ο ύποπτος στην προσπάθειά του να ακυρώσει το ένταλμα σύλληψης και τους απέρριψε. Κρίθηκε μάλιστα πως δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις και η περίπτωση δεν ήταν τέτοια ώστε να δώσει καν άδεια για υποβολή αίτησης έκδοσης προνομιακού εντάλματος για ακύρωση του επίμαχου εντάλματος έρευνας. Το ένταλμα λοιπόν παραμένει σε ισχύ και φαίνεται πως αν οι ισχυρισμοί της ανήλικης ευσταθούν, η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.