Αρχική InfoKids Διατροφή & Fitness Μπορεί ένα διαζύγιο να οδηγήσει το παιδί στην παχυσαρκία;

Μπορεί ένα διαζύγιο να οδηγήσει το παιδί στην παχυσαρκία;

Μπορεί ένα διαζύγιο να οδηγήσει το παιδί στην παχυσαρκία;

Τα παιδιά διαζευγμένων γονέων έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκα. Νορβηγική έρευνα έδειξε ότι τα τέκνα των οποίων οι γονείς έχουν χωρίσει είναι 1.54 φορές πιο πιθανό να είναι υπέρβαρα συγκριτικά με τα παιδιά που ζουν σε μια ενωμένη οικογένεια.

Οι ερευνητές που παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας στη Σόφια, μέτρησαν ύψος, το βάρος και τη μέση από 3.166 μαθητές στην Νορβηγία και αφού συνέκριναν τα δεδομένα ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των γονέων τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η παχυσαρκία ήταν πιο συχνή μεταξύ των παιδιών των οποίων οι γονείς είχαν πάρει διαζύγιο.

Ενώ δεν εξηγείται γιατί υπάρχει αυτή η τάση, προηγούμενη έρευνα από το Πανεπιστήμιο Rice του Τέξας αναφέρει ότι μπορεί να είναι επειδή τα παιδιά που ζουν και με τους δύο γονείς έχουν συνήθως περισσότερους διαθέσιμους πόρους.

Τα παιδιά με χωρισμένους γονείς είναι πιθανό επίσης να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι μόνα τους και επομένως να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε πρόχειρο φαγητό καθώς και λιγότερες πιθανότητες άσκησης. Επιπλέον, οι χωρισμένοι γονείς έχουν λιγότερο χρόνο για να ετοιμάσουν φαγητά στο σπίτι, καταλήγοντας στην εύκολη και γρήγορη λύση των fast foods.

Οι ερευνητές εξέτασαν 8.000 παιδιά από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες και ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που έτρωγαν πρωινό με τους γονείς τους πέντε έως επτά φορές την εβδομάδα είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα συγκριτικά με εκείνα που το έκαναν από δύο έως τέσσερις φορές ή και λιγότερο κάθε εβδομάδα.

Όσα παιδιά είχαν επίσης δείπνο με τους γονείς τους πέντε έως επτά φορές την εβδομάδα είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα σε σύγκριση με τα παιδιά που απολαμβάνουν το βραδινό τους γεύμα λιγότερο συχνά παρέα με τους γονείς τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.