Αρχική InfoBaby 0-12 μηνών Μπορώ να κάνω το εμβόλιο της γρίπης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Μπορώ να κάνω το εμβόλιο της γρίπης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Μπορώ να κάνω το εμβόλιο της γρίπης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Μπορώ μετά τη γέννα και κατά τη διάρκεια του θηλασμού να κάνω το εμβόλιο της γρίπης; Το εμβόλιο το κάνω τα τελευταία 3 χρόνια, μετά από συμβουλή του αλλεργιολόγου μου. Είχα διάφορα θέματα με το αναπνευστικό, κυρίως επαναλαμβανόμενο βήχα που διαρκούσε μεγάλο διάστημα. Με το εμβόλιο και κάποια φαρμακευτική αγωγή είδα τεράστια διαφορά. Είμαι πολύ καλύτερα. Ο βήχας που με ταλαιπώρησε για χρόνια ολόκληρα σταμάτησε εντελώς.

Απαντά ο παιδίατρος Αδάμος Χατζηπαναγής

Πολύ καλά θα κάνετε να εμβολιαστείτε με το εμβόλιο της γρίπης. Υπάρχουν πολλές μελέτες που το υποστηρίζουν. Μάλιστα, κάποιοι εισηγούνται τον εμβολιασμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες κατά την κύηση ή τη γαλουχία βρίσκονται σε κίνδυνο σοβαρής νόσησης από τον ιό της γρίπης έστω και εάν δεν έχουν άλλους παράγοντες κινδύνου. Ο ιός της γρίπης μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία της εγκύου αλλά και στο έμβρυο, για αυτό και η χορήγηση του εμβολίου της γρίπης συστήνεται να γίνεται σε κάθε έγκυο που κυοφορεί κατά την περίοδο μετάδοσης της γρίπης (χειμερινοί μήνες). Επιπρόσθετα, ο εμβολιασμός της εγκύου για τη γρίπη προστατεύει παράλληλα τα βρέφη κάτω των 6 μηνών που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για τη γρίπη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.