Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Μπορώ να καταναλώσω ανθρακούχα ποτά κατά την εγκυμοσύνη;

Μπορώ να καταναλώσω ανθρακούχα ποτά κατά την εγκυμοσύνη;

Μπορώ να καταναλώσω ανθρακούχα ποτά κατά την εγκυμοσύνη;

"Είμαι 3 μηνών έγκυος στο πρώτο μου παιδάκι και θέλω όλα να πάνε καλά. Θα ήθελα να μου πείτε εάν επιτρέπεται η κατανάλωση ανθρακούχων ποτών στην εγκυμοσύνη."

Απαντά ο Αρμενιάκος Αλέξανδρος, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Η εγκυμοσύνη, με την ανάπτυξη της μήτρας, συμπιέζει το έντερο και πιέζει το στομάχι στο διάφραγμα δημιουργώντας πολλές φορές διαφραγματοκήλη. Η διάταση του στομάχου με αεριούχα αναψυκτικά επιδεινώνει την κατάσταση και δημιουργεί διαφραγματοκήλη ιδίως στο τέλος της εγκυμοσύνης. Η μεγαλύτερη επιδείνωση προέρχεται από την σόδα. Η διαφραγματοκήλη κάνει την καθημερινότητα μιας εγκύου δύσκολη αφού νιώθει φούσκωμα και καούρα όλη μέρα.

Αρμενιάκος Αλέξανδρος,
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.