«Να μην κλείσουν μόνο στη Λευκωσία σχολεία» λένε γονείς και εκπαιδευτικοί

Μετά την χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να κλείσουν σχολεία στη Λευκωσία μέχρι τις 15 Μαρτίου, ως μέτρο πρόληψης κατά του κορωνοϊού, δεδομένου, όπως λέει ο Υπουργός Παιδείας, ότι εκεί εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα του ιού, αντιδράσεις υπήρξαν από την πλευρά γονιών και εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, τόσο η ΠΟΕΔ, όσο και η ΟΕΛΜΕΚ, μα και οι γονείς, είπαν σε δηλώσεις τους στο Offsite, ότι ζητούν το κλείσιμο όλων των σχολείων του νησιού και όχι μόνο αυτών της Επαρχίας Λευκωσίας, αφού ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι πιθανός σε όλη την Κύπρο.

Ενδεικτικά, μιλώντας στο Offsite, o Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, είπε: «Το μέτρο θα έπρεπε να επεκταθεί σε ολόκληρη την Κύπρο για κάποιες μέρες μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση σε ποια έκταση είναι η εξάπλωση του ιού», ενώ ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, πρόσθεσε: «Δε θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία όλης της Κύπρου. Είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα.» Στην ίδια κατεύθυνση και η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης που θεωρούν, ότι θα ήταν καλύτερα να κλείσουν όλα τα σχολεία της Κύπρου, γιατί υπάρχουν εκπαιδευτικοί που μετακινούνται εκτός Λευκωσίας καθημερινά.

Ο υπ. Παιδείας κ. Προδρόμου, πάντως, είπε ότι η απόφαση αναστολής ισχύει αρχικά για τρεις μέρες και η κατάσταση θα επαναξιολογείται. Σε κάθε περίπτωση, αν μαθητές σχολείων άλλων επαρχιών εμφανίσουν αδιαθεσία, πρέπει να επικοινωνήσουν με το 1420.

Όσο για τους εκπαιδευτικούς δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, οι οποίοι χρειάζονται διευκρινίσεις τα μέτρα του υπ. Παιδείας, αυτοί μπορούν να καλούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης                                τηλ. 22800918

Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης                         τηλ. 22809505

Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και

Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης              τηλ. 22800656