«Να σκεφτούν αυτή τη μάνα που χτυπά το γυαλί στο φέρετρο για να ξυπνήσει το παιδί της»

Συγκλονίζουν τα λόγια του Μάριου Σταύρου, προέδρου της Reaction Cyprus, σχετικά με τα τροχαία στην Κύπρο.

Σε συνέντευξή του στο Τρίτο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ και την εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο», αναφερόμενος στον τραγικό απολογισμό των θανατηφόρων τροχαίων των τελευταίων ημερών, ο κ. Σταύρου, μεταξύ άλλων, έκανε μια τοποθέτηση που προκαλεί ανατριχίλα:

«Να σκεφτούν αυτή την μάνα που κτυπά το γυαλί στο φέρετρο για να ξυπνήσει το παιδί της…»

Παράλληλα, στην επίσημη σελίδα της Reaction Cyprus στο Facebook, έγραψε ένα κείμενο που ραγίζει καρδιές…

«Η καρδιά παγώνει όταν βλέπεις ένα νέο άνθρωπο με ανοικτά μάτια, να του μιλάς και να μην σου απαντά…

Τα λόγια δεν έχουν καμία αξία μπροστά σε μια τέτοια σκηνή. Ότι και αν πεις δεν θα αλλάξει την κατάσταση. Όσες δηλώσεις και αν κάνεις στα ΜΜΕ όταν κλείσει αυτή η πόρτα του δωματίου αυτός ο νέος άνθρωπος θα είναι εκεί… ξαπλωμένος… να κοιτάζει με τα όμορφα μάτια του…! Κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να σκέφτεται… τι θέλει να πει! Κανένας δεν ξέρει αν έχει εφιάλτες την νύκτα που κλείνει τα μάτια του… Κανένας δεν ξέρει αν έχει μετανιώσει για την πράξη του… Κανένας δεν ξέρει τι συμβουλές θα έδινε στους συνομήλικους του. Ένα κτύπημα στο κεφάλι ήταν αρκετό… όλοι έφυγαν μόνο η μάνα του ήταν εκεί βράχος τώρα, μήνες ολόκληρους, να του μιλά και ας μην της απαντά!

Οι λέξεις δεν έχουν ηχητική υπόσταση… τα λόγια δεν έχουν ουσία όταν σε ρωτά ένα αγγελούδι “Που είναι ο παπάς μου; Τον είδες;”.

Είναι πραγματικά αδύνατο να περιγράψεις με λόγια την εικόνα αυτή. Είναι πραγματικά αδύνατο να δώσεις μια σωστή και αληθινή απάντηση σε αυτό το παιδί. Τι να του πεις? ότι ο παπάς σου έγινε άγγελος στον ουρανό ή ότι έγινε αστέρι… δεν μπορείς να του πεις ότι δεν θα ξαναγκαλιάσει τον παπά του… και ας λένε όλοι ότι είναι μικρό παιδί και δεν καταλαβαίνει!

Μικρές ιστορίες, άγνωστες στους πιο πολλούς από εμάς, που συνθέτουν την τραγωδία πίσω από κάθε τροχαίο…»

Το κείμενο κέρδισε χιλιάδες likes και σχόλια, με τους περισσότερους ακολούθους της σελίδας να σημειώνουν πως η κατάσταση στους δρόμους της Κύπρου έχει φτάσει πια στο σημείο μηδέν!

Δείτε την ανάρτησή του

Διαβάστε, επίσης, τα μέτρα που θα εφαρμόσει η Αστυνομία για τη μείωση των τροχαίων, όπως αποφασίστηκαν εχθές σε έκτακτη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Κύπρο Μιχαηλίδη, στο αρχηγείο της Αστυνομίας.