Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Νικόλας Νικηφόρου: Ο 12χρονος που αγωνίζεται κατά του bullying και έχει κάνει όλο τον κόσμο να μιλά γι'αυτόν!

Νικόλας Νικηφόρου: Ο 12χρονος που αγωνίζεται κατά του bullying και έχει κάνει όλο τον κόσμο να μιλά γι'αυτόν!

Νικόλας Νικηφόρου: Ο 12χρονος που αγωνίζεται κατά του bullying και έχει κάνει όλο τον κόσμο να μιλά γι'αυτόν!

Ο Νικόλας Νικηφόρου γεννήθηκε με μία σπάνια παραμορφωτική ασθένεια (pre-cancerous large congenital melanocytic nevus). Ένα προκαρκίνωμα που κάλυπτε τα δύο τρίτα του προσώπου του. Έπειτα από πολλά χειρουργεία, το προκαρκίνωμα αφαιρέθηκε, ωστόσο στο πρόσωπό του έμειναν εμφανείς ουλές.

Καθώς μεγάλωνε, οι ουλές αυτές έγιναν αφορμή για συχνά πειράγματα, με τη μορφή bullying, από άλλα παιδιά, τα οποία τον πλήγωσαν βαθιά. Όπως ο ίδιος λέει στο βίντεο για τη ζωή του, όμως, σύντομα άρχισε να σκέφτεται, ότι η εικόνα μας δεν μας καθοριζεί. Αυτό που μας καθορίζει είναι τα όνειρά μας και οι πράξεις μας.

Έτσι, με τη βοήθεια της οικογένειάς του, ο Νικόλας αποφάσισε να ξεκινήσει εκστρατεία κατά του bullying, μέσω της οποίας να μεταφέρει το μήνυμα αυτό σε όλο τον κόσμο. Άρχισε να τυπώνει δικά του έργα τέχνης, τα οποία στηρίζουν την διαφορετικότητα και την ισότητα, πάνω σε κάρτες, αλλά και να κάνει εμφανίσεις σε κανάλια και στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube.

"Χρειάστηκε πολύς χρόνος να συνειδητοποιήσω τον θετικό αντίκτυπο που θα μπορούσα να έχω για τον κόσμο. Πίστευα τους ανθρώπους που μου έλεγαν ότι είμαι άχρηστος, ότι δεν θα γίνω τίποτα εξαιτίας της εμφάνισής μου. Όμως, όλα αυτά τα χρόνια έμαθα ότι η εικόνας μας δεν μας καθορίζει", είπε ο Νικόλας.

Το 2016, ο Νικόλας έγινε γνωστός ως «Το πρόσωπο της Kinder» και εμφανίστηκε στη συσκευασία των διάσημων σοκολατών.

«Όταν οι εφημερίδες έγραψαν για εμένα, ένιωσα μεγάλη υποστήριξη, αλλά παρατήρησα ότι κάποιες από αυτές έγραφαν "το αγόρι με τα σημάδια έγινε πρόσωπο της Kinder". Κάθισα στο δωμάτιό μου και ψέλλιζα συνέχεια «το αγόρι με τα σημάδια». Ήμουν σε σοκ. Έτσι με έβλεπαν μερικοί; Ένα αγόρι με σημάδια; Αντί για κάποιον που έχει αφήσει κάποια ιστορία;».

Ο αγώνας του, λοιπόν, συνεχίστηκε ακόμα πιο έντονα: "Το όραμά μου για τον κόσμο είναι, ότι χρειαζόμαστε αγάπη και καλοσύνη, γι'αυτό έχουμε έρθει σε αυτή τη γη".

Έτσι, το 2017 ο Νικόλας έλαβε το Βραβείο Νταϊάνα από τους πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ, ως πρεσβευτής κατά του μπόουλινγκ, καθώς και το βραβείο Βρετανού Πολίτη. Την ίδια χρονιά ψηφίστηκε ως ένας από τους 24 πιο ευαισθητοιημένους κατοίκους του Bristol κάτω των 24 ετών.

Φέτος, προτάθηκε για το βραβείο «Positive Role Model», στα Βραβεία Εθνικής Διαφορετικότητας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δείτε εδώ ένα σύντομο βίντεο με την ιστορία του:


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter