Νηπιαγωγείο και κέντρο αυτισμού στην Αγία Νάπα μαζί με το γήπεδο γκολφ: Η πρόταση & οι αντιδράσεις

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων ο Διευθυντής και μέτοχος της εταιρείας «Ayia Napa Forest Golf Ltd», κ. Χρίστος Κοιτάζος, σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας, απαριθμεί τα οφέλη της πρότασης για το γήπεδο γκολφ στο δάσος της Αγίας Νάπας και τα θετικά που η δημιουργία του θα επιφέρει στην όλη περιοχή και τους κατοίκους της.

Στην επιστολή ο Διευθυντής της εταιρείας αναφέρει ότι ο κυριότερος λόγος ανάμειξής του για τη δημιουργία του έργου από το 1998 μέχρι σήμερα ήταν και παραμένει ο ίδιος, δηλαδή η δημιουργία ενός τεραστίου έργου ποιοτικής τουριστικής υποδομής που θα εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο το τουριστικό προϊόν της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Για τον λόγο αυτό, στην επιστολή ξεκαθαρίζει και τη δέσμευσή του την οποία κατέθεσε ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου Αγίας Νάπας σε συνεδρίαση που παρευρέθηκε και ο ίδιος στις 25 Οκτωβρίου 2019, ότι όποιοι δημότες επιθυμούν μπορούν να αποταθούν στον ίδιο για να μεταβιβάσει τις μετοχές που κατέχει στην εταιρεία με την υπόσχεση να συνεχίσουν την προσπάθεια και τον αγώνα που αδιάλειπτα και με συνέπεια εδώ και 27 χρόνια υπηρετεί ο ίδιος, σύμφωνα με όσα αναφέρει, για επίτευξη του στόχου, τη δημιουργία, δηλαδή, έστω ενός γηπέδου γκολφ στην επαρχία Αμμοχώστου.

Στην επιστολή ο κ. Χρίστου, δηλώνει ανεπιφύλακτα πως αν η πιο πάνω πρόθεση δεν υλοποιηθεί, θα προχωρήσει άμεσα με την υπογραφή Συμφωνίας Δέσμευσης προς τον Δήμο και την Εκκλησία Αγίας Νάπας στην οποία να αναφέρεται ότι οποιαδήποτε οφέλη και κέρδη αποκομίσει από τη συμμετοχή του στην εταιρεία, θα προσφερθούν στον Δήμο Αγίας Νάπας και για άλλα κοινωφελή έργα και ιδρύματα όπως αυτά που ήδη ανακοινώθηκαν ότι θα γίνουν από την εταιρεία:

  • Γηροκομείο και Κέντρο Αυτισμού
  • Νέο Νηπιαγωγείο
  • Έργα Αναβάθμισης στο Μοναστήρι
  • Μεγάλο Συνεδριακό Κέντρο

Αλλά και προς την Εκκλησία για ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου προς τις αδύνατες και ευάλωτες οικογένειες της ενορίας της Αγίας Νάπας.

Έντονες οι αντιδράσεις των κατοίκων

Παρά τα οφέλη για την περιοχή τους, κάτοικοι αντιδρούν και απορρίπτουν την πρόταση για δημιουργία γηπέδου γκολφ στο Δάσος της Αγίας Νάπας.

Πάνω από 1000 κάτοικοι ζητούν άμεση απόρριψη του αιτήματος, ενώ οι ίδιοι απέστειλαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος, κ. Γιάννης Καρούσος παρέλαβε την 1η Νοεμβρίου ψήφισμα διαμαρτυρίας από την Ομάδα Πρωτοβουλίας για Διάσωση του Κρατικού Δάσους στην Αγία Νάπα στην οποία επισυνάφθηκε κατάλογος με 1.439 υπογραφές, αριθμός που αποτελεί το 1/2 των μόνιμων κάτοικων της Αγίας Νάπας, γεγονός που έχει δυσκολεύει κατά πολύ το έργο του Δήμου.

Οι υπογράφοντες ζητούν άμεση απόρριψη του αιτήματος του Τμήματος Δασών για εκμίσθωση 777 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων του Κρατικού Δάσους Σωτήρας στην εταιρεία, καλώντας το Δημοτικό Συμβούλιο να ακούσει τις θέσεις των πολιτών.