Νηστίσιμος κορμός με χαλβά, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα

Η νηστεία καλά κρατεί αλλά η όρεξη για γλυκό δεν σταματά ποτέ. Μπείτε στη κουζίνα μαζί με τα παιδιά και φτιάξτε ένα νόστιμο γλυκάκι που θα το λατρέψουν όλοι.

Υλικά:

1 κιλό χαλβά σουσαμένιο
100 γρ. φουντούκια
100 γρ. καρύδια
100 γρ. αμύγδαλα
1/4 κ.γλ. κανέλα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
200 γρ. κουβερτούρα
80 γρ. σουσαμέλαιο

για το πασπάλισμα: (προαιρετικά)

σουσάμι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τον χαλβά και τον βάζουμε σε ένα μπολ με όλους τους ξηρούς καρπούς, χοντροκοπανισμένους. Προσθέτουμε την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού κι ανακατεύουμε. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ρίχνουμε το σουσαμέλαιο, ανακατεύουμε και την προσθέτουμε πάνω στα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τοποθετούμε σε κυλινδρική φόρμα ή σε λαδόκολλα φτιάχνοντας κορμό (ρολάροντας το φύλλο προς τα μέσα). Προαιρετικά, όταν κρυώσει σκεπάζουμε τον κορμό με μπόλικο σουσάμι.