«Νοικιάζουν σκύλους για βόλτα»: Απίστευτες καταγγελίες από το Κόμμα για τα Ζωα

Σάλο προκαλούν οι καταγγελίες του Κόμματος για τα Ζώα στην Κύπρο, ειδικά μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για έκτακτη επιχορήγηση των φιλοζωικών οργανώσεων για τη στήριξη των αδέσποτων ζώων.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «κάποιοι επιτήδειοι στην προσπάθεια τους να εκμεταλλευτούν τους συμπολίτες τους και εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση προβαίνουν σε διαφήμιση ότι ενοικιάζουν σκυλιά για βόλτα και μάλιστα με χρέωση αφού είναι κάτι που με όρους επιτρέπεται στο νέο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας».

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου με ανακοίνωσή του καταδικάζει τον οποιονδήποτε  προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να εκμεταλλευτεί την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας και αναφέρει ότι  σε καμία περίπτωση δεν είναι νόμιμη αυτή η πράξη γιατί ο σκύλος θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος, να φέρει μικροτσίπ και βιβλιάριο υγείας.

Τέλος καλεί  τον Αρχηγό Αστυνομίας όπως, » γίνεται αυστηρός έλεγχος όλων όσοι πηγαίνουν βόλτα με το σκύλο τους, να ελέγχονται τα στοιχεία της κηδεμονίας του σκύλου και εκεί που δεν υπάρχουν, τότε να καταγγέλλονται άμεσα και να στοιχειοθετείται υπόθεση εναντίον τους» μη αποκλειόμενης και της κατάσχεσης του σκύλου αυτού που παρανομεί.