Αρχική InfoKids Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ: Θα αποκτήσει σχολείο αποκλειστικά για τα παιδιά του ογκολογικού

Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ: Θα αποκτήσει σχολείο αποκλειστικά για τα παιδιά του ογκολογικού

Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ: Θα αποκτήσει σχολείο αποκλειστικά για τα παιδιά του ογκολογικού

Σχολείο αποκλειστικά για τα παιδιά του Μακάρειου Νοσοκομείο αναμένεται να δημιουργηθεί εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, μετά από σχετική πρόταση του προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Σyλλούρη.

Οι πρώτες πληροφορίες

Το σχολείο αναμένεται να ανεγερθεί στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου και δικαίωμα παρακολούθησης μαθημάτων θα έχουν μόνο τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Παιδοογκολογικό Τμήμα.

Η ιδέα για το σχολείο και οι πρώτοι χορηγοί

Ο κ. Δημήτρης Συλλούρης σε πρόσφατο ταξίδι του στην Ισπανία είχε επισκεφθεί ένα νοσοκομείο παίδων στο οποίο λειτουργούσε ένα πρότυπο σχολείο για παιδιά με καρκίνο που βρίσκονται εκεί για θεραπεία. Το συγκεκριμένο σχολείο και ο τρόπος λειτουργίας του έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση στον πρόεδρο της Βουλής, γι’ αυτό όταν επέστρεψε στην Κύπρο ανέλαβε ο ίδιος πρωτοβουλία να διερευνήσει την πιθανότητα δημιουργίας ενός τέτοιου εκπαιδευτικού κέντρου στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Ο κ. Συλλούρης έχει έρθει ήδη σε επαφή με επιφανείς επιχειρηματίες από το εξωτερικό που αντίκρισαν θετικά την πρότασή του και πλέον αναμένονται τα επόμενα βήματα από τα αρμόδια υπουργεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα μόνο μερικά από τα παιδιά του Παιδοογκολογικού παρακολουθούν συγκεκριμένα μαθήματα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους και αυτό αφορά παιδιά τα οποία επιτρέπεται η έξοδος από τον θάλαμο. Τα παιδιά που νοσηλεύονται και δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μαθήματα εκτός νοσοκομείου, με τη δημιουργία αυτού του πρότυπου εκπαιδευτικού κέντρου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μαθήματα, ενώ για σκοπούς διευκόλυνσης των οικογενειών τους θα μπορούν να φοιτούν στο ίδιο σχολείο του νοσοκομείου και τα αδέλφια τους. Το συγκεκριμένο αίτημα τέθηκε από τους γονείς των παιδιών και έγινε αποδεκτό από τον υπουργό Παιδείας.

με πληροφορίες από το politis.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter