Αρχική InfoMommy Σχέσεις Ο αγώνας του θηλάστρου: Μια μαμά φωτογραφίζεται και εξηγεί

Ο αγώνας του θηλάστρου: Μια μαμά φωτογραφίζεται και εξηγεί

Ο αγώνας του θηλάστρου: Μια μαμά φωτογραφίζεται και εξηγεί

Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να ταΐσει μια μητέρα το μωρό της. Ο θηλασμός, το ξένο γάλα, το συμπλήρωμα, το θήλαστρο - όλοι τους παρουσιάζουν το δικό τους μερίδιο πρόκλησης. Η μαμά-blogger Jaque Hines περιγράφει την αποκλειστική σχέση της με το θήλαστρο και μοιράζεται μια σειρά από πανέμορφες φωτογραφίες στην προσωπική της σελίδα στο Facebook. Τα συγκινητικά και εντελώς ειλικρινή λόγια της είναι σίγουρο ότι θα αγγίξουν όλες τις μανούλες!

«Αυτό είναι για τη μαμά που πάντα ονειρευόταν να θηλάσει αλλά δεν μπορούσε», και συνεχίζει: «Αυτό είναι για τη μαμά που αισθάνεται ότι 10 λεπτά άντλησης με το θήλαστρο ισοδυναμούν με μία αιωνιότητα! Αυτό είναι για τη μαμά που αισθάνεται ότι δεν μπορεί να φύγει από το σπίτι, γιατί από τη στιγμή που θα αντλήσει το γάλα της, θα κάνει ντους, θα αλλάξει το μωρό, θα ταΐσει το μωρό και θα βγάλει βόλτα το σκύλο, έχει έρθει η στιγμή να χρησιμοποιήσει ξανά το θήλαστρο».

Υπάρχουν εκατομμύρια άρθρα σχετικά με το ξένο γάλα και τον θηλασμό, αλλά η αποκλειστική χρήση του θηλάστρου είναι μια εμπειρία που συχνά παραβλέπεται. Βλέπουμε πάντα εκείνες τις όμορφες, αιθέριες, φωτογραφίες των μαμάδων που θηλάζουν τα βρέφη τους, αλλά γιατί οι μητέρες που χρησιμοποιούν θήλαστρο δεν φωτογραφίζονται ποτέ;

«Αυτό είναι για τις μαμάδες που υποφέρουν από τους πόνους της μαστίτιδας. Αυτό είναι για τη μαμά που αντλεί το γάλα της στο αυτοκίνητο και θα ευχόταν να έχει φιμέ τζάμια για να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα. Αυτό είναι για τη μαμά που πρέπει να δοκιμάσει άφθονη μπύρα από βρώμη, επειδή ίσως αυτό να είναι το μυστικό για να έχει περισσότερο γάλα, αλλά καταβάθος για να κάνει κάτι για τον εαυτό της», γράφει η Jaque Hines.

Δεν είναι όλες οι μητέρες σε θέση να θηλάσουν τα μωρά τους. Επειδή ο θηλασμός είναι δύσκολος. Εξαιτίας κάποιου από τα πολλά προβλήματα που προκύπτουν όταν προσπαθούν να θηλάσουν με επιτυχία το βρέφος τους, η αποκλειστική άντληση γάλακτος είναι μια μορφή σίτισης που πολλές γυναίκες επιλέγουν.

Στη δημοσίευσή της, η Jaque Hines αναφέρεται και στην απομόνωση της άντλησης: στο διάλειμμα κατά την εργασία, σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού κατά τη διάρκεια των οικογενειακών συγκεντρώσεων, νιώθοντας ότι δεν συνδέεσαι με το βρέφος σου με τον τρόπο που συνδέονται οι μητέρες που θηλάζουν. Είναι δύσκολο. Συναισθηματικά, σωματικά και ψυχολογικά. Η ίδια άρχισε να αισθάνεται αυτοπεποίθηση για την αποκλειστική άντληση με το θήλαστρο χάρη σε μια διαδικτυακή ομάδα υποστήριξης και ευελπιστεί οι φωτογραφίες της να ευαισθητοποιήσουν ακόμα περισσότερες μανούλες γύρω από αυτό το ζήτημα.

«Σκεφτόμουν να τραβήξω αυτές τις φωτογραφίες για μήνες ολόκληρους. Επειδή η άντληση είναι σκληρή, πάρα πολύ σκληρή, όμως χρειαζόμασταν κι εμείς ένα αφιέρωμα όπως ακριβώς και οι μητέρες που θηλάζουν. Έτσι αποφάσισα να κάνω τη δική μου φωτογράφιση, να δείξω σε όλες τις μαμάδες που χρησιμοποιούν θήλαστρο την ομορφιά της προσπάθειας, να τις εμπνεύσω και να τους πω ότι δεν είναι μόνες σε αυτό το δύσκολο δρόμο».

Στη δημοσίευσή της, η Jaque Hines προτρέπει επίσης όλες τις μαμάδες που αντλούν να γιορτάσουν το ταξίδι τους: «Ξέρεις ότι είσαι όμορφη, ξέρεις ότι η άντληση είναι όμορφη, ξέρεις ότι κάνεις το καλύτερό σου, γνωρίζεις ότι δεν είσαι μόνη, το ξέρεις αυτό. Το παιδί σου σε αγαπάει, όπως και να έχει!».

Παρά το γεγονός ότι η ίδια υποστηρίζει κάθε μορφή σίτισης, επισημαίνει: «Αυτή ήταν απλώς η εμπειρία μου και αυτή που αγαπώ με όλη την καρδιά μου. Αλλά στο τέλος της ημέρας, ανεξάρτητα από τη μορφή που θα επιλέξετε, είμαστε όλες τέλειες μαμάδες!».

Πηγή: scarymommy.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.