Αρχική InfoMommy Σχέσεις “Ο άντρας μου κι εγώ είμαστε εξαιρετικοί γονείς, μα πολύ κακοί εραστές”

“Ο άντρας μου κι εγώ είμαστε εξαιρετικοί γονείς, μα πολύ κακοί εραστές”

“Ο άντρας μου κι εγώ είμαστε εξαιρετικοί γονείς, μα πολύ κακοί εραστές”

"Το περασμένο Σάββατο, λίγο αφότου βάλαμε τα παιδιά να κοιμηθούν, καθίσαμε με το σύζυγό μου να χαλαρώσουμε στο καναπέ και να παρακολουθήσουμε τηλεόραση.

Κούρνιασα στην αγκαλιά του, σκεπαστήκαμε με μια κουβέρτα και είδαμε σχεδόν μια ολόκληρη ταινία χωρίς να μας διακόψει το ξύπνημα των παιδιών.

Ο σύζυγός μου λίγο μετά το τέλος της ταινίας είχε ψιλοκοιμηθεί οπότε άδραξα την ευκαιρία και απήλαυσα τη ζεστασιά της αγκαλιάς του. Δεν προσπάθησα να σηκωθώ καθώς δεν ήθελα να τον ξυπνήσω.

Και τότε ακριβώς βρήκα την ιδανική ευκαιρία για να αναπολήσω τη κοινή μας οικογενειακή ζωή. Τη γνωριμία μας, τα πρώτα χρόνια της σχέσης μας, το γάμο μας, τον ερχομό των παιδιών, την ανεργία που έθεσε εκτός αγοράς εργασίας τον Μ. για 2 χρόνια, τους καβγάδες μας, τα γέλια μας, τις αγκαλιές μας αλλά και όλα όσα εμπόδια αντιμετωπίσαμε σε αυτά τα 8 χρόνια γάμου.

Ο Μ. δεν άργησε να ξυπνήσει και του εκμυστηρεύτηκα όλες τις σκέψεις που έκανα ενόσω κοιμόταν. Με άκουσε πρόθυμα, πιάσαμε την κουβέντα και κάπου εκεί συνειδητοποίησα ότι ζούμε μια σχέση συμβατική, μια σχέση που πλέον δεν τρέφεται από την αγάπη μας αλλά από την καθημερινότητα και από τα γονεικά μας καθήκοντα.

Πάψαμε να είμαστε σύντροφοι και γίναμε γονείς, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα όλα όσα μας ένωσαν και έγιναν η αφορμή για να πουμε το "ναι" στο γάμο και στην απόφαση να ενώσουμε για πάντα τις ζωές μας.

Αλήθεια πότε ξεκίνησε η αρχή του κακού; Πότε πάψαμε να είμαστε ο ένας για τον άλλο και περιοριστήκαμε στο ρόλο του γονέα; Πότε πάψαμε να είμαστε εραστές;

Τότε ήταν που άρχισα να ακούω νοερά να χτυπούν καμπανάκια που να με προειδοποιούν ότι κάτι πήγε στραβά στη σχέση μου με τον Μ. Κάναμε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για όλα όσα νιώθουμε ο ένας για τον άλλον και τότε διαπιστώσαμε ξεκάθαρα ποια ήταν η πηγή του κακού.

Προσκολληθήκαμε στα παιδιά, στις υποχρεώσεις, στα επαγγελματικά μας και βάλαμε τα προσωπικά στην άκρη, θεωρώντας τα αμελητέα. Κι όμως κάναμε λάθος. Ξεχάσαμε την αγάπη μας και δώσαμε έμφαση στα παιδιά μας.

Όλα τα κάνουμε για τα παιδιά. Δεν δίνουμε καμία σημασία στον εαυτό μας διότι μας ενδιαφέρουν πρωτίστως τα παιδιά μας και μετά ο εαυτός μας. Παραμελούμε ο ένας τον άλλον διότι δεν έχουμε χρόνο καθώς η ανατροφή των παιδιών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Αυτή μας η συζήτηση ήταν καταλυτική για το μέλλον της σχέσης μας. Πήραμε μεγάλες αποφάσεις και δώσαμε αμοιβαία υπόσχεση να παλέψουμε για να ξανακερδίσουμε το "εμείς" που μας ώθησε να κάνουμε οικογένεια.

Κάθισα και σκέφτηκα ότι καμιά σχέση δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα απόφασης. Είμαι με τον άντρα μου σήμερα όχι γιατί αποφάσισα να είμαι μαζί του πριν από κάποιο χρονικό διάστημα αλλά επειδή το αποφασίζω σήμερα και κάθε μέρα.

Ναι θα είμαστε γονείς αλλά δεν πρέπει να πάψουμε να είμαστε και ζευγάρι. Ζευγάρι με όλη τη σημασία της λέξης. Όχι μόνο για το δικό μας καλό αλλά και για το καλό των παιδιών μας.

Γιατί όπως και να το κάνουμε αναπόφευκτα, ευτυχισμένα είναι τα παιδιά που ζουν σε ισορροπημένες οικογένειες, με γονείς που έχουν ως σύντροφοι δικές τους δραστηριότητες και μία υγιή σχέση.

Εξάλλου, τα ζευγάρια που συμβιώνουν μόνο για χάρη των παιδιών, τους κάνουν κακό. Μια κακή σχέση είναι χειρότερη από το διαζύγιο.

Δώσαμε στη σχέση μας μια δεύτερη ευκαιρία για το καλό όλων μας. Αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην επικοινωνία και τον ποιοτικό χρόνο μεταξύ μας. Να μην χάσουμε τη συντροφικότητά μας...Το μέλλον θα δείξει αν θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τη σχέση μας προς το καλύτερο...Αξίζει όμως και μόνο το γεγονός ότι προσπαθούμε όχι επειδή "πρέπει" αλλά επειδή το θέλουμε."


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter