Ο διατροφολόγος Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου αποκαλύπτει τις 4 καλύτερες τροφές για τα παιδιά μας!

Σε πρόσφατη ομιλία του σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε από μεγάλο οργανισμό για γονείς, ο διατροφολόγος Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου αποκάλυψε τις τροφές που κάθε παιδί πρέπει να τρώει τακτικά, για να λαμβάνει ενέργεια, χωρίς να παχαίνει, αλλά και να ενισχύει ποικιλοτρόπως τον οργανισμό του.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαλαζάρου προέκρινε τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα κεράσια, τον τραχανά και το ταχίνι ως τέσσερα διατροφικά «διαμάντια» της παιδικής διατροφής:

Το γάλα και το γιαούρτι αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας συμβάλλοντας στη σωστή ανάπτυξη και την καλύτερη σωματική απόδοση. Παράλληλα, περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, περιέχουν ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη Κ για την υγεία των οστών.

Τα κεράσια περιέχουν βιταμίνη C και σχετίζονται με την αναδόμηση του κολλαγόνου, το οποίο αποτελεί τον συνδετικό ιστό του δέρματός μας. Παράλληλα, περιέχουν βιοενεργά συστατικά κι έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Ο τραχανάς, ο οποίος είναι ένα παρεξηγημένο φαγητό, αποτελεί εξαιρετική πηγή ενέργειας, περιέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, τονώνει το ανοσοποιητικό δίνοντας ζωντάνια κι ενέργεια, καθώς περιέχει και βιταμίνη του συμπλέγματος Β που μεταξύ άλλων, συμβάλλουν στην ομαλή μεταβολική λειτουργία του οργανισμού.

Το ταχίνι περιέχει μονό-και πολυακόρεστων λιπαρών που σχετίζονται με την καλή λειτουργία της καρδιάς. Επίσης, περιέχει ασβέστιο που συμβάλλει στην καλή λειτουργία των οστών και πολύ καλή ποσότητα σιδήρου που σχετίζεται με την τόνωση του οργανισμού μας και την αύξηση της ενέργειάς μας.

Πηγή: ipop.gr