Ο δημιουργός της «Μπλε Φάλαινας» δηλώνει αμετανόητος για το επικίνδυνο online παιχνίδι

Ο 21χρονος που βρίσκεται πίσω από το φονικό διαδικτυακό παιχνίδι, το οποίο έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 16 έφηβα κορίτσια, συνελήφθη πριν από μερικούς μήνες από τις ρωσικές αρχές και κρατείται στην Αγία Πετρούπολη περιμένοντας τη δίκη του.

Ο νεαρός Φίλιπ Μπουντέικιν δηλώνει αμετανόητος και ισχυρίζεται ότι το διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» καθαρίζει την κοινωνία από «βιολογικά απόβλητα». Όπως ο ίδιος ανέφερε στην κατάθεσή του, τα κορίτσια που αυτοκτόνησαν στο πλαίσιο του παιχνιδιού «ήθελαν να το κάνουν» και ο ίδιος δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη.

Η «Μπλε Φάλαινα» είναι μια φονική διαδικτυακή πρόκληση που έχει ως στόχο τη σταδιακή πλύση εγκεφάλου ευάλωτων κοριτσιών στην εφηβεία. Περιλαμβάνει μια σειρά από δοκιμασίες που διαρκούν 50 μέρες (αυτοτραυματισμοί, εκτελέσεις ζώων, επικίνδυνες ενέργειες κ.ά.) και κορυφώνονται με την προτροπή να δώσουν τέλος στην ίδια τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την ρωσική αστυνομία, ο Μπουντέικιν ξεκίνησε το διαδικτυακό παιχνίδι το 2013, όπου μαζί με την ομάδα του προσέγγιζαν χιλιάδες νέους και εντόπιζαν τα πιο ευάλωτα θύματα τα οποία αποκαλούσαν «βιολογικά απόβλητα». Παρόλο που ο ίδιος δεν έχει πλέον καμία επαφή με το διαδίκτυο, το φονικό παιχνίδι εξαπλώνεται σαν ιός, ανεξάρτητα από τους δημιουργούς του.