Αρχική InfoKids Νέα Ο δημιουργός της «Μπλε Φάλαινας» δηλώνει αμετανόητος για το επικίνδυνο online παιχνίδι

Ο δημιουργός της «Μπλε Φάλαινας» δηλώνει αμετανόητος για το επικίνδυνο online παιχνίδι

Ο δημιουργός της «Μπλε Φάλαινας» δηλώνει αμετανόητος για το επικίνδυνο online παιχνίδι

Ο 21χρονος που βρίσκεται πίσω από το φονικό διαδικτυακό παιχνίδι, το οποίο έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 16 έφηβα κορίτσια, συνελήφθη πριν από μερικούς μήνες από τις ρωσικές αρχές και κρατείται στην Αγία Πετρούπολη περιμένοντας τη δίκη του.

Ο νεαρός Φίλιπ Μπουντέικιν δηλώνει αμετανόητος και ισχυρίζεται ότι το διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» καθαρίζει την κοινωνία από «βιολογικά απόβλητα». Όπως ο ίδιος ανέφερε στην κατάθεσή του, τα κορίτσια που αυτοκτόνησαν στο πλαίσιο του παιχνιδιού «ήθελαν να το κάνουν» και ο ίδιος δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη.

Η «Μπλε Φάλαινα» είναι μια φονική διαδικτυακή πρόκληση που έχει ως στόχο τη σταδιακή πλύση εγκεφάλου ευάλωτων κοριτσιών στην εφηβεία. Περιλαμβάνει μια σειρά από δοκιμασίες που διαρκούν 50 μέρες (αυτοτραυματισμοί, εκτελέσεις ζώων, επικίνδυνες ενέργειες κ.ά.) και κορυφώνονται με την προτροπή να δώσουν τέλος στην ίδια τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την ρωσική αστυνομία, ο Μπουντέικιν ξεκίνησε το διαδικτυακό παιχνίδι το 2013, όπου μαζί με την ομάδα του προσέγγιζαν χιλιάδες νέους και εντόπιζαν τα πιο ευάλωτα θύματα τα οποία αποκαλούσαν «βιολογικά απόβλητα». Παρόλο που ο ίδιος δεν έχει πλέον καμία επαφή με το διαδίκτυο, το φονικό παιχνίδι εξαπλώνεται σαν ιός, ανεξάρτητα από τους δημιουργούς του.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter