Αρχική InfoKids Ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακαλεί παιδικό σιρόπι για τον πυρετό - Τι ισχύει για την Κύπρο;

Ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακαλεί παιδικό σιρόπι για τον πυρετό - Τι ισχύει για την Κύπρο;

Ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακαλεί παιδικό σιρόπι για τον πυρετό - Τι ισχύει για την Κύπρο;

Την ανάκληση όλων των παρτίδων του πόσιμου εναιωρήματος Ponstan 50 mg/5 ml (Αρ. Άδειας Κυκλοφορίας 60079/22-9-08) που βρίσκονται επί του παρόντος στην αγορά, λόγω δυνητικής υπέρβασης των νέων επιτρεπτών ορίων ημερήσιας έκθεσης (PDE) σε στοιχειακές προσμίξεις μολύβδου και λιθίου, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία ICH Q3D, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της Ελλάδας (ΕΟΦ).

Συγκεκριμένα η ανάκληση γίνεται επειδή τα επίπεδα στα επιτρεπτά όρια ημερήσιας έκθεσης σε στοιχειακές προσμίξεις μολύβδου και λιθίου έχουν πρόσφατα αλλάξει και το συγκεκριμένο φάρμακο ξεπερνά πλέον τα επιτρεπτά όρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια οδηγία ισχύει και για την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, η φαρμακευτική εταιρεία που εισάγει το  Ponstan 50 mg/5 ml ενημέρωσε με σχετικό e-mail τις φαρμακευτικές Υπηρεσίες της Δημοκρατίας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τη σχετική εξέλιξη, κάτι που δεν αποκλείεται να προκύψει τις επόμενες ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σιρόπι χορηγείται στα παιδιά για τον πυρετό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σιρόπι είναι σε έλλειψη και στην κυπριακή αγορά.

Με πληροφορίες από το sigmalive.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter