Ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης πρόεδρος της Επιτροπής για το 2021 στην Κύπρο

Ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης θα αναλάβει την προεδρία της Επιτροπής που θα οριστεί και στην Κύπρο για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, μάλιστα, έκανε ο ίδιος την ανακοίνωση σε εκδήλωση που έγινε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο.

Η εκδήλωση άνοιξε με το ποίημα «Τη Γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική», απόσπασμα από το έργο «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη, το οποίο απαγγέλθηκε από την μαθήτρια της Γ41, Ελένη Αραβή, καθώς και με το τραγούδι «Γλωσσολαλιά», από το Μουσικό Σύνολο του Σχολείου, σε στίχους: Σοφίας Αθανασιάδου και μουσική: Παντελή Θαλασσινού.

Ο Διευθυντής του Παγκύπριου Γυμνασίου, Λοϊζος Σέπος, σε σύντομο χαιρετισμό του απευθυνόμενος προς τον κ. Μπαμπινιώτη είπε: «Η παρουσία σας περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για το σχολείο μας, όπως και οι συχνές επισκέψεις σας στην Κύπρο μας».

Και συμπλήρωσε: «Σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας σήμερα εδώ σήμερα που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές μας να σας γνωρίσουν από κοντά, να σας ακούσουν και να συνομιλήσουν μαζί σας. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η ευκαιρία που τους δίνεται θα είναι εμπειρία ζωής».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Σέπος πρόσφερε διάφορα δώρα στον κ. Μπαμπινιώτη, εκ των οποίο το ένα ήταν καράβι, που, όπως είπε ο Διευθυντής του Παγκύπριου Γυμνασίου, «ενώνει την ηπειρωτική Ελλάδα με την Κύπρο».

Λαμπροί εορτασμοί για τα 200 χρόνια

Άλλωστε, ο Υπουργός Παιδείας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, είχε αποκαλύψει -σε δηλώσεις του περί τα τέλη Ιανουαρίου – ότι οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 θα είναι λαμπροί. «Θα προταθεί μια επιτροπή από διακεκριμένες προσωπικότητες για να γίνουν εισηγήσεις και σχεδιασμοί για το πώς θα γιορτάσουμε του χρόνου αυτή πολύ σημαντική επέτειο», είχε δηλώσει συγκεκριμένα.