Αρχική InfoKids Υγεία "Ο γιατρός μου έδωσε κορτιζόνη για το παιδί και φοβάμαι..."

"Ο γιατρός μου έδωσε κορτιζόνη για το παιδί και φοβάμαι..."

"Ο γιατρός μου έδωσε κορτιζόνη για το παιδί και φοβάμαι..."

Είναι πολύ συνηθισμένο να προτείνουμε αλοιφές κορτιζόνης ή σταγόνες κορτιζόνης και ο γονιός να "τρέμει" από το φόβο του, αναφέρει ο Παιδίατρος Κώστας Κομματάς. Είναι ένας άδικος φόβος! Καταρχήν, η ουσία που λέγεται κορτιζόνη παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό του παιδιού. Δεν είναι δηλητήριο, αλλά μια απαραίτητη για τη ζωή μας ορμόνη. Έχει μεγάλη αξία στη βελτίωση του εκζέματος, στα έντονα αλλεργικά εξανθήματα από τσιμπήματα εντόμων ή στο βρογχικό άσθμα με μορφή σπρέι. Σίγουρα δεν την χορηγούμε για ασήμαντη αφορμή, αλλά ασφαλώς δεν πρέπει να την φοβόμαστε.

Όταν την χορηγούμε με μορφή σταγόνων ή χαπιών προσπαθούμε να μην υπερβούμε το όριο των 3-4 ημερών, ενώ αν είναι ανάγκη για περισσότερες μέρες την ελαττώνουμε σταδιακά.

Αν πρόκειται για την αέρια μορφή της, ο ασθενής μπορεί να την παίρνει χωρίς πρόβλημα, για διάστημα αρκετών μηνών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter