«Ο γιος μας είναι ένα θαύμα, αλλά το μεγαλύτερο θαύμα είναι η μητέρα του»: Συγκινητική εξομολόγηση πατέρα

Πόσο πολύ αγαπάμε τους μπαμπάδες που ξέρουν να εκτιμούν τη σύντροφό τους; Πόσο λατρεύουμε εκείνους που δεν φοβούνται να δείξουν την αγάπη και το θαυμασμό τους στη γυναίκα που τους έκανε το πολυτιμότερο δώρο, το παιδί τους;

Ένας τέτοιος μπαμπάς δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη μητέρα του παιδιού του «θαύμα της ζωής». Εκείνη έφερε στον κόσμο τον γιο τους και εκείνος αναγνώρισε τη δύναμη που έπρεπε να επιδείξει στη διάρκεια του τοκετού και τον πόνο που βίωσε για να καταφέρει να γίνει και αυτός γονιός.

Μαμάδες, αυτό το κείμενο είναι για εσάς. Από έναν μπαμπά που σας θαυμάζει…

«Ειλικρινά δεν ξέρω πως τα κατάφερε.

Ήταν τόσο έντονο που μας κατέκλυσε, ακόμα κι εγώ το ένιωσα. Όλοι στο δωμάτιο το ένιωσαν. Κι όμως εκείνη τα κατάφερε. Οι πόνοι της μου φάνηκαν απίστευτοι, η προσπάθεια της μου φάνηκε αβάσταχτη.

Έπιασα τον εαυτό μου να σφίγγω τα δόντια όταν το έκανε κι εκείνη, να σφίγγομαι ολόκληρος όταν η σύσπαση ερχόταν, να τρέχουν τα δάκρυα μου μαζί της. Όλα, συνειδητοποιώντας οτι ήμουν απλά περαστικός, χωρίς να μπορώ ποτέ να καταλάβω 100% αυτό που έζησε.

Έδωσε στον τοκετό της κάθε στάλα ζωής κι ενέργειας που είχε μέσα της. Και μετά έδωσε κι άλλο. Και έπειτα έδωσε σε όλους εμάς χωρίς ίχνος εγωισμού, μια ιδέα του τι απολάμβανε αποκλειστικά τους τελευταίους 9 μήνες.

Επιτέλους γνωρίσαμε και κρατήσαμε στην αγκαλιά μας το αγόρι μας, το αγόρι για το οποίο άλλαξε όλο της το σώμα, άλλαξε ολόκληρη η ίδια. Ο γιος μας είναι ένα θαύμα. Όλα τα μωρά είναι το θαύμα της ζωής. Αλλά για μένα το μεγαλύτερο θαύμα είναι εκείνη, η μητέρα του. Που μου έδειξε τι πραγματικά είναι η ανιδιοτελής αγάπη».

Του William Trice Battle για την σύζυγο του Lauren.

πηγή: Facebook page – Home without violence