Αρχική Γωνιά του Μαθητή "Ο γιος μου πηγαίνει Β Δημοτικού και δυσκολεύεται πολύ στο σχολείο. Διστάζω να εξεταστεί για μαθησιακές δυσκολίες..."

"Ο γιος μου πηγαίνει Β Δημοτικού και δυσκολεύεται πολύ στο σχολείο. Διστάζω να εξεταστεί για μαθησιακές δυσκολίες..."

"Ο γιος μου πηγαίνει Β Δημοτικού και δυσκολεύεται πολύ στο σχολείο. Διστάζω να εξεταστεί για μαθησιακές δυσκολίες..."

"Ο γιος μου πηγαίνει Β Δημοτικού  και πραγματικά δυσκολεύεται πολύ στο σχολείο, είμαι όμως διστακτική στο να ζητήσω να εξεταστεί για μαθησιακές δυσκολίες. Δεν θέλω να αντιμετωπίσει το στίγμα που συνεπάγεται η ετικέτα των μαθησιακών δυσκολιών. Τι να κάνω;"

Απαντά η Αλίκη Κασσωτάκη Λογοπεδικός /Επιστημονική Συντονίστρια Κέντρων ikid

Αν ο γιος σας δυσκολευόταν να αναπνεύσει, αν είχε άσθμα ή κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας δεν θα διστάζατε να το ερευνήσετε, σωστά; Και αν τα μάτια του αλληθώριζαν καθώς έβλεπε τηλεόραση ή είχε πρόβλημα να πιάσει την μπάλα που του πετούσαν, δεν θα ήσασταν απρόθυμη σχετικά με το να ελεγχθούν τα μάτια του από κάποιον ειδικό, έτσι δεν είναι; Το να χρησιμοποιεί κανείς μια συσκευή για εισπνοές ή να φοράει γυαλιά είναι παρόμοιο με κάποιον που προσπαθεί να βρει τρόπο να πετύχει, να ανταγωνιστεί και να διαπρέψει σε διαφορετικές σχολικές εργασίες. Δείτε την «εξέταση» ως έναν τρόπο να ανακαλύψετε και όχι να βάλετε «ταμπέλα» στον γιο σας.

Η ετικέτα των μαθησιακών δυσκολιών (αν κριθεί κατάλληλη μετά από εξέταση και προσεκτική συζήτηση) χρησιμοποιείται μόνο για να γνωστοποιήσει επίσημα την ανάγκη για παροχή ειδικών υπηρεσιών και υποστήριξης προς τον γιο σας και δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεστε!

Οποιοδήποτε στίγμα συνοδεύει την ετικέτα είναι αποτέλεσμα κακής πληροφόρησης. Το «στίγμα» μπορεί να ελαχιστοποιηθεί (ή ακόμα και να εξαλειφθεί) μέσα από ανοιχτές και ειλικρινείς συζητήσεις σχετικά με τα πράγματα στα οποία τα πηγαίνει καλά, τις περιοχές στις οποίες χρειάζεται βοήθεια και μια αμοιβαία δέσμευση να εξασφαλίσετε ότι θα έχει πολλές ευκαιρίες για να λάμψει! Φυσικά βεβαιωθείτε ότι θα συμμετέχει και ο γιος σας σε αυτές τις συζητήσεις!


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.