Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Ο Κουασιμόδος θρηνεί για την Παναγία των Παρισίων: Το σκίτσο που κάνει τον γύρο του κόσμου

Ο Κουασιμόδος θρηνεί για την Παναγία των Παρισίων: Το σκίτσο που κάνει τον γύρο του κόσμου

Ο Κουασιμόδος θρηνεί για την Παναγία των Παρισίων: Το σκίτσο που κάνει τον γύρο του κόσμου

Ένα είναι το σκίτσο που κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες στα social media, έπειτα από την τρομακτική πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στον ιστορικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, καταστρέφοντας τεράστιο μέρος του, και δεν είναι άλλο από το παρακάτω:

Ο Κουασιμόδος, ο μόνιμος κάτοικος της Παναγίας των Παρισίων, σύμφωνα με το μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκό, κρατά στην αγκαλιά του τον αγαπημένο του ναό και κλαίει σπαρακτικά.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά συγκινητική εικόνα, αφού αφενός περιγράφει το συναίσθημα όλων όσων έχουν συνδεθεί πνευματικά με τον εν λόγω ναό, αφετέρου αγγίζει τις καρδιές ανθρώπων σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, αλλά και κάθε ηλικίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Παναγία των Παρισίων άρχισε να οικοδομείται το 1163 και ολοκληρώθηκε περίπου 150 χρόνια αργότερα, ενώ θεωρείται υπόδειγμα γαλλικής γοτθικής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, πάντως ο ναός βρισκόταν εν μέσω ανακαίνισης, με σκαλωσιές σε τμήματά του, ενώ κάποια από τα περίφημα μπρούτζινα γλυπτά του έχουν αφαιρεθεί για συντήρηση.

Δείτε μερικά ακόμα σκίτσα για την εν λόγω καταστροφή:


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter