Ο μικρός Λάμπρος παλεύει για τη ζωή του στο Ισραήλ – Η ιστορία του που συγκίνησε το παγκύπριο (video)

Πριν περίπου 2 χρόνια έγινε γνωστή στο παγκύπριο η ιστορία του μικρού Λάμπρου ο οποίος από τη στιγμή της γέννησής του παλεύει για να κρατηθεί στη ζωή.

Οι γονείς του, μάλιστα, είχαν απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για να καταφέρει η οικογένεια να ανταπεξέλθει στο δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος της θεραπείας.

Η συγκλονιστική ιστορία του Λάμπρου

Εδώ και 9 ολόκληρα χρόνια, όσα δηλαδή βρίσκεται στη ζωή ο μικρός Λάμπρος Καλλένου δίνει τη μεγάλη του μάχη σε ειδικό νοσοκομείο στο Ισραήλ. Το μικρό αγοράκι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται «Kaposi Lymphangiomatosis», από την οποία πάσχουν άλλα 3 παιδιά και μόλις 18 ενήλικες σε όλη την υφήλιο.

Η συγκεκριμένη ασθένεια δημιουργεί υγρά που καταστρέφουν ζωτικά όργανα του σώματος και οι γιατροί δίνουν καθημερινά μάχη για να την περιορίσουν, ελπίζοντας να καταφέρουν να την καταπολεμήσουν.

Ο 9χρονος Λάμπρος είναι ένα παράδειγμα δύναμης και αισιοδοξίας. Εκ γενετής έχει γνωρίσει μόνο τα νοσοκομεία και τις θεραπείες. Παρ’ όλα αυτά χαμογελά και παραμένει δυνατός.

Συμπαραστάτες στον αγώνα του οι γονείς του, οι οποίοι είναι μαζί του εξαρχής και παραμένουν στο Ισραήλ, και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Sheba, καθ’ όλη τη διάρκεια των θεραπειών.

Ο μικρός Λάμπρος έχει, ακόμη, μία μεγαλύτερη αδερφή, την 11χρονη Λίζα, η οποία μεγαλώνει στην Κύπρο με την θεία τους.

Δείτε στο video πώς κυλά η καθημερινότητά του Λάμπρου στο Τελ Αβίβ

Πηγή video: Youtube – Εκπομπή «24 ώρες», Alpha Κύπρου